Apple TV+ heeft stilletjes de thrillerserie Suspicion (2022) gecanceld na slechts één seizoen.



Suspicion (2022) was een remake van de Israëlische dramaserie False Flag, geproduceerd door Keshet Productions, de Britse tak van de Israëlische omroep, producent en distributeur achter het origineel. De serie volgt de ontvoering van de 21-jarige Leo uit een groot, duur hotel in het centrum van New York, die op video wordt vastgelegd en viraal gaat. Vier Britse burgers die in het hotel verblijven worden al snel hoofdverdachten en hun leven staat op zijn kop als ze vechten om zichzelf van verdenking vrij te pleiten.



Oscar-genomineerde Uma Thurman (Chambers (2019)) speelde de rol van Katherine Newman in zes van de acht afleveringen en zou niet meer te zien zijn in volgende seizoenen, zo hebben we begrepen. Ze werd in het eerste seizoen bijgestaan door Kunal Nayyar (The Big Bang Theory), Noah Emmerich (The Americans), Georgina Campbell (The Pale Horse), Elyes Gabel (Scorpion), Elizabeth Henstridge (Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.) en Angel Coulby (Merlin).

De serie, die ongeveer een jaar geleden stilletjes werd gecanceld, was naast Slow Horses en Bad Sisters een van de meest spraakmakende series die uit het Britse kantoor van Apple kwam. De achtdelige serie werd in maart 2020 onthuld, maar de productie werd vertraagd vanwege de Covid pandemie. Uiteindelijk werd de serie in februari 2022 gelanceerd en kreeg het goede kritieken.

De serie werd in opdracht van het Verenigd Koninkrijk gemaakt door de leidinggevenden van Worldwide Video van Apple, Zack van Amburg en Jamie Erlicht, en Creative Director for Europe Worldwide Video, Jay Hunt. Rob Williams (The Man in the High Castle) was showrunner, Chris Long (The Americans) regisseerde en Darin McLeod was producer.

Zeldzaam voor een streamer, werden de lineaire rechten van Suspicion (2022) seizoen één onlangs verkocht door Keshet International op de Mip TV-markt in Cannes in april.

Het nieuws komt met meerdere Apple series in beweging als gevolg van de stakingen in LA. Deadline onthulde vorige week dat de opnames voor het tweede seizoen van de sciencefictionthriller Silo - Apple's best bekeken dramaserie - voor onbepaalde tijd zijn stopgezet vanwege de dubbele staking, terwijl ook Foundation (2021) seizoen drie naar verwachting zal worden getroffen.

Sharon Horgan's Bad Sisters is doorgegaan omdat het onder een Equity-contract met een Ierse schrijver valt, terwijl Slow Horses de scènes van SAG-lid Gary Oldman filmde voordat de staking werd uitgeroepen.

Afgezien van de stakingen heeft Apple tot nu toe dit jaar onder andere The Mosquito Coast en High Desert gecanceld.