Met twee stakingen in Hollywood is het onduidelijk wanneer CBS' FBI: Most Wanted terugkeert voor een vijfde seizoen, maar als het zover is zal het zonder actrice Alexa Davalos zijn.



Het nieuws zal waarschijnlijk als een verrassing komen voor fans, want er was geen hint in de finale van seizoen vier dat Davalos' personage, Special Agent Kristin Gaines, de serie van Wolf Entertainment en Universal Television zou verlaten.

Het vertrek kwam misschien ook als een verrassing voor velen in de serie, waaronder mogelijk Davalos zelf. Bronnen vertellen dat een producent haar op de set heeft verteld dat ze niet meer terugkomt nadat ze een paar maanden geleden haar laatste scène van seizoen vier heeft gefilmd. Volgens meerdere bronnen was het gesprek - en Davalos' vertrek - vriendschappelijk.



Davalos (foto), die aan het begin van het derde seizoen bij de procedurele dramaserie kwam, speelde Kristin Gaines, een FBI Special Agent en voormalig Office of Naval Intelligence officier die lid was van de FBI Fugitive Task Force. Toen zij aan boord kwam, werd het team geleid door Jess LaCroix, gespeeld door Julian McMahon, die tijdens seizoen drie vertrok en werd opgevolgd door Dylan McDermott als de nieuwe leider van het team, Remy Scott.

In de finale van seizoen vier maakte Gaines deel uit van het team dat Remy (McDermott) hielp de echte moordenaar van zijn broer, Benji, te pakken die per trein naar Canada probeerde te ontsnappen.

Het is onduidelijk hoe het vertrek van Gaines zal worden uitgelegd in het komende vijfde seizoen, dat nog niet is geschreven vanwege de WGA-staking, en of Davalos zal worden teruggevraagd om de arc van haar personage af te ronden.

Gaines kwam oorspronkelijk bij het team als vervanger voor Kenny Crosby, die in de première van seizoen drie de serie werd uitgeschreven vanwege het vertrek van zijn vertolker Kellan Lutz.

Net als andere Wolf Entertainment-procedures heeft FBI: Most Wanted al vaker van cast gewisseld, meestal om creatieve of financiële redenen - of een combinatie van beide.

Voordat Davalos bij FBI: Most Wanted kwam speelde zij vier seizoenen de rol van Juliana Crain in The Man in the High Castle op Prime Video.