The Franchise komt naar HBO. De comedyserie steekt de draak met Marvel-films en andere superheldenfranchises. Sam Mendes (American Beauty, 1917) regisseerde de pilot.



Himesh Patel (Station Eleven), Aya Cash (The Boys), Jessica Hynes (Years and Years), Billy Magnussen (Tell Me a Story (2018)), Lolly Adefope (Ghosts (2019)), Darren Goldstein (Ozark), Isaac Powell (American Horror Story), Richard E. Grant (Dispatches from Elsewhere) en Daniel Brühl (The Alienist) spelen de hoofdrollen in de serie onder regie van Mendes (foto onder), Armando Iannucci (Veep) en Jon Brown.



HBO onthulde meer over de serie in onderstaand persbericht:

"Amy Gravitt, Executive Vice President, HBO Programming en Head of HBO & Max Comedy Series heeft vandaag bekendgemaakt dat HBO de komedie The Franchise heeft opgepakt als serie. Himesh Patel en Aya Cash spelen, naast de eerder aangekondigde castleden Jessica Hynes, Billy Magnussen, Lolly Adefope, Darren Goldstein, Isaac Powell, Richard E. Grant en Daniel Brühl in de half uur durende comedyserie van Sam Mendes, Armando Iannucci en Jon Brown.

Het verhaal: De crew van een geliefde franchisefilm vecht voor hun plaats in een woest en weerbarstig filmuniversum. The Franchise schijnt een licht op de geheime chaos in de wereld van superheldenfilms, om de vraag te stellen - hoe wordt de filmworst precies gemaakt? Want elke f*ck-up heeft een oorsprongsverhaal.

Amy Gravitt, Executive Vice President, HBO Programming, Hoofd HBO & Max Comedy Series: "Met een behendigheid die alleen hij kan brengen, heeft Sam op briljante wijze de romantiek en de realiteit van het maken van een hedendaagse film vastgelegd. Jon is uitmuntend in het oproepen van werelden die we denken al te kennen. Samen met Armando hebben ze een echt hilarisch komedie-ensemble afgeleverd. Ik kan niet wachten om meer te zien."

De vaste cast bestaat uit Himesh Patel als Daniel, Aya Cash als Anita, Jessica Hynes als Steph, Billy Magnussen als Adam, Lolly Adefope als Dag, Darren Goldstein als Pat en Isaac Powell als Bryson. Terugkerende gastacteurs zijn Richard E. Grant als Peter en Daniel Brühl als Eric.

Uitvoerend producenten zijn Sam Mendes, Pippa Harris, Nicolas Brown en Julie Pastor voor Neal Street Productions; Armando Iannucci voor Dundee Productions; Jon Brown en Jim Kleverweis. De pilot is geregisseerd door Sam Mendes en geschreven door Jon Brown, die optreedt als showrunner.

De premièredatum van The Franchise wordt later bekendgemaakt.