Andrea Riseborough en Domnhall Gleeson spelen de hoofdrollen in een dramaserie op Channel 4, gemaakt door Victor Levin van Mad Men.



Het duo speelt de hoofdrol in Alice & Jack, de eerste grote casting voor Riseborough sinds de To Leslie Oscar-controverse eerder dit jaar.

Roseborough en Gleeson spelen de titelpersonages in wat distributeur Fremantle omschrijft als een "liefdesverhaal voor de eeuwigheid". De verhaallijn voegt eraan toe: "Wanneer ze elkaar voor het eerst ontmoeten zijn ze verbonden door een connectie die zo krachtig is dat het lijkt alsof niets deze kan verbreken, maar zal hun pad hen leiden naar een plek van geluk en saamhorigheid? Of zullen het leven en hun eigen emotionele complexiteit in de weg staan."



Riseborough is op televisiegebied bekend van de series Waco van Paramount Network, Bloodline van Netflix en ZeroZeroZero van Sky Atlantic. Ook speelde zij mee in een aflevering van Channel 4/Netflix-anthologieserie Black Mirror. Gleeson was onlangs te zien in The White House Plumbers van HBO en The Patient van FX on Hulu en en ook hij speelde in Black Mirror.

Alice & Jack brengt grote productiemaatschappijen samen in de Academy Award-genomineerde Groundswell Productions, De Maio Entertainment, Me + You Productions en Fremantle. Fremantle verzorgt ook de wereldwijde verkoop.

"Het enige werk dat ik sinds de pandemie heb willen zien en doen is werk over verbinding en liefde, en werk met gevoel voor humor," zei Gleeson voorafgaand aan de SAG-staking. "Alice en Jack blijven naar elkaar terugkomen omdat ze er niets aan kunnen doen - ze vinden in elkaar iets dat ze zelf niet hebben."

Riseborough zei: "We verenigen ons in het verlangen om het bewijs van echte liefde te zien, en worden ook gekalmeerd om met elkaar de pijn van de onvermijdelijke onvolmaaktheid ervan te delen."

Fremantle Global Drama CEO Christian Vesper voegde eraan toe dat de serie een "perfecte combinatie" is van "liefde en komedie".

Riseborough stond dit jaar in het middelpunt van een grote controverse over de Academy Awards nadat ze een verbluffende nominatie voor Beste Actrice had gekregen voor het weinig vertoonde indiedrama To Leslie. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences beval een herziening van haar nominatie na een campagne van haar collega-acteurs. De Academy koos ervoor om haar nominatie niet in te trekken ondanks de reacties, maar in plaats daarvan een herziening van de campagneprocedures te gelasten.

Levin is bedenker en schrijver van Alice & Jack en Juho Kuosmanen, die meeschreef aan Cannes Grand Prix co-winnaar Compartment 6 en de film ook regisseerde, is co-regisseur. Hong Khaou (Baptiste) regisseert het tweede deel van de serie.

Uitvoerend producenten zijn Levin, Riseborough, Gleeson, Kuosmanen, Richard Yee en Krishnendu Majumdar voor Me + You Productions, Michael London en Shannon Gaulding voor Groundswell, Lorenzo De Maio voor De Maio Entertainment, Rebecca Dundon en Hilary Martin voor Fremantle. Tracy O'Riordan produceert voor Me + You Productions.