De aankomende sciencefiction-dramaserie op basis van Legendary's Monsterverse op Apple TV+ heeft nu een officiële titel en de streamer deelt nu first-look foto's.



Monarch: Legacy of Monsters is de nieuwe live-action serie van Legendary Television met Godzilla en de Titans. De streamer onthulde ook enkele eerste foto's van de tiendelige serie.

Monarch: Legacy of Monsters is mede ontwikkeld door Chris Black (Severance) en Matt Fraction (Marvel's Hawkeye). De serie heeft Kurt Russell (Marvel's What If...?), Wyatt Russell (Marvel's The Falcon and the Winter Soldier), Anna Sawai (Pachinko), Kiersey Clemons (Easy), Ren Watabe, Mari Yamamoto (Pachinko), Anders Holm (Inventing Anna), Joe Tippett (Mare of Easttown) en Elisa Lasowski (Versailles) in de hoofdrollen.



Na het daverende gevecht tussen Godzilla en de Titanen dat San Francisco met de grond gelijk maakte en de schokkende onthulling dat monsters echt zijn, volgt Monarch: Legacy of Monsters een broer en zus die in de voetsporen van hun vader treden om de connectie van hun familie met de geheimzinnige organisatie Monarch te ontdekken. Aanwijzingen leiden hen in de wereld van monsters en uiteindelijk in het konijnenhol naar legerofficier Lee Shaw (gespeeld door Kurt Russell en Wyatt Russell).

Het verhaal speelt zich af in de jaren 1950 en een halve eeuw later, waar Monarch wordt bedreigd door wat Shaw weet. De dramatische saga - die drie generaties overspant - onthult verborgen geheimen en de manieren waarop epische, wereldschokkende gebeurtenissen door ons leven kunnen galmen.

Matt Shakman (Marvel's WandaVision) regisseert de eerste twee afleveringen.

De serie wordt geproduceerd door Black, Fraction en Shakman samen met Joby Harold (Obi-Wan Kenobi, Spinning Out) en Tory Tunnell (Spinning Out, Underground) van Safehouse Pictures, Andy Goddard (Carnival Row, Downton Abbey), Brad Van Arragon (Yellowjackets, Carnival Row) en Andrew Colville (Severance, Star Trek: Discovery). Hiro Matsuoka en Takemasa Arita produceren namens Toho Co., Ltd., de eigenaar van Godzilla. Toho licentieerde de rechten aan Legendary voor Monarch: Legacy of Monsters als een natuurlijk bijproduct van hun langdurige relatie met de filmfranchise.

Beginnend in 2014 met Godzilla en verder met 2017's Kong: Skull Island, 2019's Godzilla: King of the Monsters en 2021's Godzilla vs. Kong, heeft de Monsterverse wereldwijd bijna twee miljard dollar bij elkaar gesprokkeld aan de kassa en blijft uitbreiden met het verwachte vervolg Godzilla x Kong: The New Empire, dat in 2024 in première gaat.

Bekijk hieronder nog enkele first-look foto's voor Monarch: Legacy of Monsters.