HBO's The Gilded Age keert terug voor een tweede seizoen van acht afleveringen dat in oktober van start gaat.



De serie speelt zich af tijdens de Gouden Eeuw in Amerika, een periode van immense economische veranderingen, van grote conflicten tussen de oude gebruiken en gloednieuwe systemen en van enorme fortuinen die worden verdiend en verloren.

Seizoen twee van The Gilded Age begint op paasochtend 1883, met het nieuws dat het bod van Bertha Russell (Carrie Coon) voor een box bij de Academy of Music is afgewezen. Gedurende het seizoen daagt Bertha Mrs. Astor (Donna Murphy) en het oude systeem uit en probeert ze niet alleen voet aan de grond te krijgen in de maatschappij, maar er mogelijk een leidende rol in te spelen.



George Russell (Morgan Spector) gaat zijn eigen strijd aan met een groeiende vakbond in zijn staalfabriek in Pittsburgh. In Brook House vervolgt Marian (Louisa Jacobson) haar weg in de wereld door in het geheim les te geven op een meisjesschool, terwijl Ada (Cynthia Nixon) tot ieders verrassing een nieuwe relatie begint. Natuurlijk vindt Agnes (Christine Baranski) dat allemaal maar niets.

In Brooklyn begint de familie Scott te herstellen van een schokkende ontdekking en Peggy (Denée Benton) boort haar activistische geest aan door haar werk met T. Thomas Fortune bij de New York Globe.

Vanaf zondag 29 oktober is het tweede seizoen van The Gilded Age te zien op HBO en Max.

Julian Fellowes is de bedenker/schrijver/uitvoerend producent van het historische drama. Bob Greenblatt, Gareth Neame, Salli Richardson-Whitfield en David Crockett zijn ook uitvoerend producent naast regisseur Michael Engler en schrijfster Sonja Warfield. The Gilded Age is een coproductie van HBO en Universal Television, een divisie van Universal Studio Group.

Bekijk hieronder nog meer first-look foto's en een teaser voor het tweede seizoen van The Gilded Age.