Fans van The Last of Us kunnen gerust zijn. Neil Druckmann, de medebedenker van de serie, stelt dat seizoen twee helemaal uitgestippeld is en dat "ze klaarstaan zodra de stakingen voorbij zijn."



The Last of Us werd in januari vernieuwd, kort nadat de adaptatie van de populaire PlayStation-videogame in première ging en al snel een popcultuurfenomeen werd. Op 1 mei, toen de schrijversstaking begon en het scriptwerk werd opgeschort, had het nieuwe seizoen al vorm gekregen, vertelde The Last of Us-medebedenker/uitvoerend producent Craig Mazin aan Deadline.

Mazin gaf een interview naar aanleiding van de grote vertoning van de serie op de dag van de Emmy-nominaties, waarin hij de nieuwe schrijvers bevestigde die zich voor seizoen twee bij hem en zijn collega-medebedenker/uitvoerend producent Druckmann, van de game, hadden gevoegd. "We zijn eigenlijk best ver gekomen, we waren goed bezig," zei Mazin.



Druckmann, ontwikkelaar van de virale videogame en medebedenker van de serie met Mazin, woog zijn woorden over de langverwachte derde videogame in The Last of Us-serie. "Over de volgende game bij Naughty Dog kan ik niets zeggen," vertelde hij Entertainment Weekly namelijk. "Mijn communicatiedirecteur daar zal me afslachten."

Zoals in maart werd onthuld, zal seizoen twee plaatsvinden in Vancouver, omdat een belangrijk deel van het verhaal in de videogame The Last Of Us Part II, waar het volgende seizoen uit voortkomt, zich afspeelt in de Pacific Northwest.

The Last of Us sleepte 24 Emmy-nominaties in de wacht, waaronder Outstanding Drama Series, en werd daarmee de eerste live-action bewerking van een videogame die dat presteerde.

Bekijk hieronder de trailer voor het eerste seizoen van The Last of Us.