Bridgerton-actrice Claudia Jessie is toegevoegd aan de cast van Jack Thorne's Netflix-serie Toxic Town samen met Michael Socha (The Gallows Pole) en Joe Dempsie (Game of Thrones).



Het trio, waarvan de rollen tot nu toe nog niet zijn bevestigd, maakt de cast compleet voor de aankomende serie over een van de grootste milieuschandalen in het Verenigd Koninkrijk, de Corby vergiftigingen. Ze voegen zich bij Sex Education's Aimee Lou Wood, de vertrekkende Doctor Who-ster Jodie Whittaker en Robert Carlyle (The Full Monty).



Jessie speelt het rebelse Bridgerton-kind Eloise in Shonda Rhimes' Netflix hit. De Engelse actrice leidde ook Bali 2002, de serie van Stan en Nine Network over de bomaanslagen op Bali.

Socha (rechts) leidde onlangs Shane Meadows BBC-drama The Gallows Pole en was eerder te zien in Meadows' film en serie This Is England. Dempsie (links) is vooral bekend van zijn rollen als Gendry Baratheon in Game of Thrones en Chris in de E4 tienerkomedie Skins.

Toxic Town-regisseur Minkie Spiro zei dat de cast gezamenlijk "het allerbeste talent vertegenwoordigt dat we hebben in het Verenigd Koninkrijk, en met de spannende recente toevoegingen van Claudia Jessie, Joe Dempsie en Michael Socha aan boord, ben ik ongelooflijk trots om samen te werken met zo'n briljante cast en crew om dit belangrijke en actuele verhaal naar het Netflix-publiek te brengen."

De vierdelige serie komt van Charlie Brooker en Annabel Jones' Netflix-gesteunde Black Mirror-productiemaatschappij Broke & Bones, met Jones als uitvoerend producent naast Jack Thorne (His Dark Materials) en Minkie Spiro (Pieces of Her).

Toxic Town volgt de tragische giftige afvalzaak in de East Midlands en het 'David en Goliath gevecht voor gerechtigheid' van drie moeders. Na de sluiting van een van de grootste staalfabrieken in Europa halverwege de jaren tachtig sloopte de gemeente het terrein als onderdeel van een programma voor stadsvernieuwing, waarbij afval met open vrachtwagens door bewoonde gebieden werd vervoerd.

Aan het eind van de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig bleek het aantal afwijkingen aan de bovenste ledematen bij baby's die in Corby werden geboren drie keer zo hoog te zijn als bij kinderen die in de omgeving werden geboren. Achttien families spanden een rechtszaak aan die uiteindelijk in 2009 werd gewonnen door het Britse Hooggerechtshof. Een jaar later werd een schikking getroffen.