Het leven van Hollywood-icoon Cary Grant wordt op het kleine scherm behandeld in Archie, een vierdelig drama van BritBox en ITVX.



Archie, van schrijver Jeff Pope en regisseur Paul Andrew Williams, vertelt het verhaal over de moeilijke jeugd van een jonge Grant (geboren als Archibald Alexander Leach) en hoe extreme armoede, het overspel van zijn vader en het verlies van zijn oudere broer John, het gezin uit elkaar scheurde en zijn liefhebbende moeder in een neerwaartse spiraal van verdriet en depressie stuurde.

De serie wordt in november uitgezonden op ITV in het Verenigd Koninkrijk en in december op BritBox in alle landen: Noord-Amerika, Australiƫ, Zuid-Afrika en Scandinaviƫ.



Isaacs (foto), bekend van Star Trek: Discovery, krijgt wat hulp bij het tot leven brengen van Grant, de in Bristol, Engeland geboren acteur. Dainton Anderson, Calam Lynch en Oaklee Pendergast spelen jonge versies van Archie Leach.

In de serie speelt ook Laura Aikman als Cary's ex-vrouw, actrice en filmmaakster Dyan Cannon, met Harriet Walter als Elsie Leach, Cary's moeder. Kara Tointon zal de jonge Elsie spelen.

Archie is gemaakt in opdracht van ITV's Head of Drama, Polly Hill, voor ITVX. Met de zegen van Grant's dochter, Jennifer Grant, en ex-vrouw Dyan Cannon, dient het duo als uitvoerende producenten. Jeff Pope produceert de serie voor Etta Pictures met Diederick Santer voor BritBox International. Paul Andrew Williams is ook uitvoerend producent en Rebecca Hodgson produceert.

Hieronder kun je meer eerste foto's van Archie bekijken.