De populaire romantische dramaserie Sweet Magnolias van Netflix is vernieuwd met een vierde seizoen.



Net als de eerste drie seizoenen zal seizoen vier bestaan uit tien afleveringen. De vernieuwing komt drie maanden na de start van het derde seizoen van Sweet Magnolias op 20 juli.

De vertraging in de aankondiging was te wijten aan logistieke redenen, waaronder de stakingen van de WGA en SAG-AFTRA, maar de vernieuwing stond nooit ter discussie, aangezien de serie een groot en gepassioneerd vrouwelijke publiek blijft aantrekken. Gedurende de drie seizoenen heeft Sweet Magnolias tot nu toe tien weken lang in de Global Top 10 gestaan in meer dan 60 landen, waarbij het meest recente derde seizoen debuteerde op de eerste plaats.

Toch hadden fans een milde reden tot bezorgdheid, aangezien de seizoensfinale van seizoen drie grotendeels verhaallijnen mooi had afgerond, ze eindigend met een dans en een kus in plaats van grote cliffhangers zoals in de eerste twee seizoenfinales, waaronder een auto-ongeluk met levens die aan een zijden draadje hingen en een verrassend huwelijksaanzoek.



Gebaseerd op de populaire serie romans van bestsellerauteur Sherryl Woods, volgt Sweet Magnolias levenslange beste vrienden Maddie (JoAnna Garcia Swisher), Dana Sue (Brooke Elliott) en Helen (Heather Headley) terwijl ze met relaties, familie en carrières jongleren in het kleine stadje Serenity, SC.

Sheryl J. Anderson keert terug als showrunner en uitvoerend producent; Dan Paulson, wiens productiebedrijf Daniel L. Paulson Productions produceert, keert ook terug als uitvoerend producent, samen met Woods.

Sweet Magnolias maakt deel uit van Netflix's line-up van 'comfortabele' lichtere gescripte drama's, waaronder ook originele series zoals Virgin River (vernieuwd met een zesde seizoen), The Lincoln Lawyer (vernieuwd met een derde seizoen) en Ginny & Georgia (vernieuwd met seizoen 3 en 4).