Een medisch drama, geïnspireerd door wijlen neuroloog Oliver Sacks, heeft een seriebestelling gekregen bij NBC.



NBC heeft een serieopdracht gegeven aan Dr. Wolf, die de revolutionaire, meer dan levensgrote neuroloog Oliver Wolf (Zachary Quinto, Heroes) en zijn team van stagiaires volgt op het moment dat ze de laatste grote grens verkennen – de menselijke geest – terwijl ze ook worstelen met hun eigen grenzen, relaties en geestelijke gezondheid.

Het project van schrijver/EP Michael Grassi en regisseur/EP Lee Toland Krieger was de laatste pilot uit 2023 die wachtte op bericht over zijn lot van NBC.



Het drama is geïnspireerd op de boeken ‘The Man Who Mistook His Wife for a Hat’ en ‘An Anthropologist on Mars’ van Sacks, die in 2015 op 82-jarige leeftijd overleed. Sacks wijdde zijn leven aan het bestuderen van de vreemdste en meest verbijsterende hersenaandoeningen ter wereld als een venster op het menselijk bewustzijn, en hij geloofde in het hervormen van onze benadering van geesteszieken en neuro-atypische mensen. Van zijn boek, Awakenings, werd ook een film uit 1990 gemaakt, met in de hoofdrollen Robert De Niro en Robin Williams.

Er zijn meerdere pogingen geweest om het verhaal van Sacks op het kleine scherm te brengen. In 2019 bestelde Fox een pilot-opdracht, geïnspireerd op het werk van Sacks, van Krieger, uitvoerend producent van Blindspot Alex Berger en Fabrik Entertainment.

Naast Quinto – wiens laatste vaste rol op NBC in Heroes was – zal Dr. Wolf de hoofdrollen spelen in Tamberla Perry, Ashleigh LaThrop, Alexander MacNicoll, Aury Krebs, Spence Moore II en Teddy Sears.