South Park: Joining the Panderverse verscheen gisteren op Paramount+ en in deze clip realiseert Cartman zijn grootste nachtmerrie waarin hij wordt vervangen door een ‘diverse vrouw’.



“Het lag niet aan mij, ze namen al mijn favoriete mensen mee en vervingen ze door diverse vrouwen die klaagden over het patriarchaat”, zegt een geroerde Cartman tegen zijn moeder.

Maar co-creator Trey Parker en Matt Stone graven verder:

‘Wil jij onder het bed kijken of er geen Disney-managers onder zitten?’ zegt Cartman. ‘Ik ben bang mama! Wil je alsjeblieft even kijken en ervoor zorgen dat Kathleen Kennedy niet onder mijn bed ligt!’ pleit hij. “Kathleen Kennedy ligt niet onder je bed”, reageert Cartmans moeder. ‘Ik heb je verteld dat er niet zoiets bestaat als leidinggevenden van Disney die iedereen van wie je houdt vervangen door diverse vrouwen die klagen over het patriarchaat. Wees nu een grote jongen”, voegt ze eraan toe.



In South Park: Joining the Panderverse worstelen ook de volwassenen met hun eigen levensbeslissingen, terwijl de komst van AI hun wereld op zijn kop zet. Waarom is Kennedy een doelwit? Cartman geeft haar de schuld van “waarom de Disney-films nu allemaal waardeloos zijn.” In de special onthullen Kennedy en Disney CEO Bob Iger dat ze een apparaat hebben gebruikt dat bekend staat als ‘de Pander Stone’, een stukje AI dat dezelfde film keer op keer maakt, aantrekkelijk voor de massa. Kennedy's gebruik van de Pander Stone in de aflevering breekt het multiversum, waarbij Cartman en Kennedy naar het verkeerde universum worden gestuurd.

De special maakt deel uit van verschillende exclusieve Paramount+ South Park-evenementen, waaronder South Park: Post Covid, South Park: Post Covid: The Return of Covid, South Park the Streaming Wars en South Park The Streaming Wars Part I.

In 2022 vierde de serie South Park de 25e verjaardag van zijn debuut op 13 augustus 1997 op Comedy Central. Stan, Kyle, Cartman en Kenny waren voor het eerst te zien in de korte animatiefilm ‘The Spirit of Christmas’ en werden van daaruit gelanceerd in de televisiegeschiedenis. Co-creators Parker en Stone zijn EP's, samen met Anne Garefino en Frank C. Agnone II. Eric Stough, Adrien Beard, Bruce Howell en Vernon Chatman zijn producenten. Christopher Brion is de creatief directeur van South Park Digital Studios.

Overigens is nog niet bekend wanneer deze special, evenals de vorige specials, in Nederland te zien zijn. De nieuwe clip is hieronder te bekijken.