Netflix's Wellmania verlaat de sportschool voor de laatste keer, volgens hoofrolspeelster Celeste Barber - en ze is er niet blij mee.



Barber postte een update op Instagram waarin ze liet weten dat de serie niet terugkeert voor een tweede seizoen. Het eerste seizoen kwam eind maart uit op Netflix. "Netflix zei dat het iets met de cijfers is. Tuurlijk, ik dacht dat het een gigantisch succes was, maar ik begrijp niet hoe het werkt," zei ze.

"Bedankt voor de liefde en steun rondom de serie. Het was zo leuk, we hadden zo'n geweldige tijd en de ontvangst was zo overweldigend. Ik baal ervan dat ik niet langer het geweldige personage van Liv Healy kan uitdiepen en ik weet dat veel van jullie jezelf in dat personage zagen en meer wilden zien, maar deze industrie is een beetje bullshit."



Eerder in de video erkende Barber (foto) dat "in het grote geheel van dingen met wat er op dit moment gaande is in de wereld, who f**king cares?" maar zij voegde eraan toe: "Veel van jullie geven er wel om en hebben me er vragen over gesteld en wat er aan de hand is."

Wellmania, van het Australische Fremantle, volgt Barber als Liv Healy, een jonge schrijfster van voedingsmiddelen, die gedwongen wordt haar leven te beteren en een strenge gezondheidsroutine te volgen nadat haar droombaan in de VS tot een einde is gekomen als gevolg van een groot gezondheidsprobleem.

De komedie is gebaseerd op Wellmania: Misadventures in the Search for Wellness van Bridgit Delaney, die de serie samen met Benjamin Law heeft bedacht. Genevieve Mooy, Lachlan Buchanan en JJ Fong spelen ook mee naast Barber, die uitvoerend producent is van de serie. Het nieuws over de serie kwam voor het eerst in december 2021.

Deadline heeft contact opgenomen met de teams van Netflix in Australië en Nieuw-Zeeland voor commentaar. Bronnen dicht bij de streamer hebben bevestigd dat de serie is stopgezet.

Netflix heeft onlangs vier producties uit Australië besteld: Love is in the Air met Delta Goodrem in de hoofdrol, televisieseries Desert King (werktitel) en The Survivors, en Onefour: Against All Odds, een documentaire over een controversiële rapgroep.

Elders in Australië heeft Screen Australia WildBrain-directeur Deirdre Brennan aangesteld als nieuwe CEO. De bekende uitvoerder verhuist vanuit Noord-Amerika om Graeme Mason te vervangen.