De nummer 1 CBS-comedyserie Young Sheldon komt na zeven seizoenen tot een einde.



De spin-off van The Big Bang Theory wordt afgesloten met het komende zevende seizoen, dat uit veertien afleveringen zal bestaan. Young Sheldon zendt op donderdag 16 mei om 20.00 uur een seriefinale van een uur uit.

Het nieuws is niet verrassend. Het komende seizoen zeven, dat op donderdag 15 februari van start gaat, is het laatste in een driejarige overeenkomst die Young Sheldon in 2021 kreeg.



Hoewel CBS haar succesvolle comedyserie waarschijnlijk graag langer in de lucht had gehouden, waren er tekenen dat seizoen zeven wel eens het laatste hoofdstuk zou kunnen zijn, omdat het verhaal van de serie op een natuurlijke manier ten einde loopt, waarbij gebeurtenissen worden bereikt waarnaar wordt verwezen in de moederserie The Big Bang Theory.

Als prequel van een van de grootste komedies bewees Young Sheldon dat de bliksem twee keer kan inslaan," zei Amy Reisenbach, president van CBS Entertainment. "Het onderscheidde zich met een opmerkelijke cast die als een familie aanvoelde vanaf het eerste moment dat we ze op het scherm zagen en bracht personages tot leven met unieke, oprechte verhalen die het publiek vanaf het begin aantrokken."

Young Sheldon, van makers, uitvoerend producenten en schrijvers Chuck Lorre en Steven Molaro, draait om Sheldon Cooper (Iain Armitage), een eenmalig brein dat in staat is tot geavanceerde wiskunde en wetenschap, wat niet altijd handig is in een land waar kerk en voetbal koning zijn. En terwijl de kwetsbare, begaafde en ietwat naïeve Sheldon met de wereld omgaat, moet zijn heel normale familie een manier vinden om met hem om te gaan.

"We willen uitvoerende producenten Chuck Lorre, Steve Molaro en Steve Holland en het hele schrijf- en productieteam oprecht bedanken voor zes geweldige seizoenen," voegde Reisenbach eraan toe. "We kijken ernaar uit om hun laatste seizoen te zien ontvouwen en het een gepast afscheid te geven met de beste afleveringen tot nu toe voor hun fans om van te genieten."

De finale van Young Sheldon maakt een einde aan de reis van het personage Sheldon Cooper na zeventien jaar in twee series. De komedie neemt kijkers mee door zijn kindertijd terwijl hij geleidelijk de persoon wordt die fans hebben leren kennen en waar ze van houden in The Big Bang Theory, waar Jim Parsons de volwassen Sheldon speelde.

Young Sheldon heeft sterke kijkcijfers. Het ging in première als de nummer 1 nieuwe komedie van het televisieseizoen 2017-18 en werd de nummer 1 komedie in het seizoen 2019-20 nadat The Big Bang Theory was afgelopen. De serie blijft de nummer 1 komedie voor het seizoen 2022-23 en presteert consequent beter dan de concurrentie, trekt een groot kijkerspubliek van 11 miljoen in live + 35 dagen en streaming op Paramount+ en CBS TVE (CBS.com en de CBS App).

In de serie spelen ook Zoe Perry, Lance Barber, Annie Potts, Montana Jordan, Raegan Revord en Parsons (als de stem van Sheldon). Lorre, Molaro, Holland, Nick Bakay, Parsons en Todd Spiewak zijn de uitvoerende producenten. Young Sheldon wordt geproduceerd door Chuck Lorre Productions in samenwerking met Warner Bros. Television.

"In staat zijn om de oorsprong van Sheldon Cooper te vertellen en het verhaal uit te breiden met de hele Cooper familie is een geweldige ervaring geweest," aldus uitvoerend producenten Holland, Molaro en Lorre. "We zijn onze fans dankbaar voor het omarmen van dit hoofdstuk van de Coopers de afgelopen zes seizoenen, en namens de hele familie Young Sheldon zijn we verheugd om dit laatste seizoen met jullie te delen."