Black Mirror van Charlie Brooker komt terug voor een zevende seizoen. Netflix heeft de serie, waarvan het zesde seizoen in juni afliep, vernieuwd.



De duistere satirische anthologieserie, die zich meestal afspeelt in dystopieën van de nabije toekomst, heeft al vele iteraties gekend sinds de lancering op het Britse Channel 4 in 2011 en de serie kreeg een budget boost toen het in 2016 werd opgepikt door Netflix. Het zesde seizoen was vier jaar na seizoen vijf te streamen.



Het zesde seizoen steeg naar de top van Netflix' Streaming Top 10 in 92 landen toen het vanaf juni te streamen was en bracht vier weken door in Netflix' wereldwijde top 10 van Engelstalige televisie.

Het seizoen bestond uit vijf afleveringen met castleden als Salma Hayek, Annie Murphy, Aaron Paul, Josh Hartnett en Paapa Essiedu. De meest besproken aflevering, Joan is Awful, volgde een vrouw terwijl haar leven werd bewerkt tot een streaming televisieserie, waarbij AI-gerelateerde thema's werden aangesneden die tijdens de WGA- en SAG-AFTRA-onderhandelingen als vooruitstrevend werden ervaren.

De maker van de serie, Brooker, is verantwoordelijk voor de showruns en de productie, samen met Annabel Jones, van wie het tweetal enkele jaren geleden de Black Mirror-indie Broke And Bones oprichtte die Netflix steunt. Jessica Rhoades produceert ook.

Hieronder kun je de trailer voor het vorige, zesde, seizoen van Black Mirror bekijken.