Unprisoned, de dramedy-serie van Onyx Collective met in de hoofdrollen Kerry Washington en Delroy Lindo, is vernieuwd met een tweede seizoen.



Bovendien heeft Washington haar algemene overeenkomst met ABC Signature, de studio achter Unprisoned, verlengd. UnPrisoned debuteerde in maart als de meest bekeken première van Onyx Collective op Hulu en als de eerste dramedy-serie voor het merk.

Unprisoned is te zien op Hulu in de VS, Star+ in Latijns-Amerika en Disney+ in alle andere landen.



Unprisoned is geïnspireerd op het leven van bedenker Tracy McMillan en volgt een rommelige maar perfectionistische relatietherapeute, social media influencer en alleenstaande moeder, Paige Alexander (Washington), wier leven op zijn kop wordt gezet wanneer haar vader, Edwin Alexander (Lindo), uit de gevangenis komt en bij haar en haar tienerzoon intrekt.

De serie, waarvan de schrijverskamer voor seizoen twee al aan de gang is, wordt geproduceerd door McMillan, Yvette Lee Bowser en Washington samen met Pilar Savone, via hun productiemaatschappij Simpson Street, en Lindo. Joy Gorman Wettels en Jen Braeden produceren ook.

In het kader van de nieuwe exclusieve driejarige televisiedeal zal Washington via haar Simpson Street-vlag, die sinds de lancering in 2016 bij Disney Television Studios zit, uitzend-, kabel- en streamingprojecten produceren voor ABC Signature, onderdeel van Disney Television Studios.

Naast Unprisoned produceert Washington via Sampson Street/ABC Signature de Onyx Collective voor Hulu-dramaserie Reasonable Doubt - nu op weg naar seizoen twee - die ze ook regisseert. Daarnaast produceerde Simpson Street in 2019 de Emmy-genomineerde serie Little Fires Everywhere voor Hulu/ABC Signature.

Savone, uitvoerend producent van Unprisoned, Reasonable Doubt en Little Fires Everywhere, blijft aan Simpson Street verbonden als EVP van productie en ontwikkeling.

"Kerry is de gouden standaard voor wat een multihyphenate zou moeten zijn - gepassioneerd, productief en eindeloos vriendelijk. Zij, Pilar en het Simpson Street team zijn ongelooflijke medewerkers, en we zijn zo trots op onze meest recente Onyx Collective/Hulu-series Unprisoned en Reasonable Doubt, evenals onze bekroonde serie Little Fires Everywhere," zegt Tracy Underwood, EVP, Creative Affairs, ABC Signature. "We kijken uit naar nog vele jaren van hun ongeëvenaarde creativiteit en talent."

Op het scherm was Scandal-hoofdrolspeelster Washington onlangs te zien in The School for Good and Evil op Netflix en te horen in de Audible scripted podcastserie The Prophecy. Binnenkort speelt ze in Shadow Force en Tyler Perry's WWII-film 6888, die ze beide ook produceert.

In september 2023 bracht Washington haar memoires Thicker Than Water uit, waarmee ze een plek veroverde op de bestsellerlijst van de New York Times.