De BBC komt terug voor meer van The Gold. Er is een tweede seizoen van het goudroofdrama besteld.



Let op: dit nieuwsbericht bevat spoilers over het eerste seizoen van The Gold.

The Gold is gebaseerd op de beruchte gebeurtenissen uit het echte leven van de Brink's-Mat overval en de decennialange reeks gebeurtenissen die daarop volgde.

Het eerste seizoen was voor de Britse zender BBC en streamer Paramount+. Bronnen vertellen dat Paramount niet aan boord is van seizoen twee.



Vorig jaar april werd de hoofdcast onthuld, en Hugh Bonneville (foto), Charlotte Spencer, Emun Elliott, Tom Cullen, Stefanie Martini en Sam Spruell zijn bevestigd voor seizoen twee. Verdere casting volgt later en het filmen begint in januari 2024. In het eerste seizoen speelden onder andere Jack Lowdon en Dominic Cooper de hoofdrollen.

Het plot van seizoen twee zal volgen wat er is gebeurd met de helft van het Brinks-Mat goud dat is gestolen tijdens de gedurfde overval in 1983, nadat de politie zich realiseert dat degenen die ze veroordeelden niet alles hadden.

Seizoen twee zal onderzoeken wat er met de andere helft is gebeurd en welk crimineel fortuin dit heeft opgeleverd. De synopsis luidt: "Naarmate het politieonderzoek vordert, wordt het een gespannen reis met veel inzet naar internationaal witwassen en georganiseerde misdaad, terwijl de politie een dramatische klopjacht begint terwijl ze wanhopig proberen het langste en duurste onderzoek in de geschiedenis van de Metropolitan Police op te lossen."

Seizoen één werd gelanceerd op BBC One en BBC iPlayer in het Verenigd Koninkrijk. De eerste aflevering trok in totaal 8,7 miljoen kijkers, waardoor het volgens de BBC een nieuw topdrama werd op alle platforms en kanalen.

The Gold-schrijver en uitvoerend producent Neil Forsyth zei: "Ik ben erg blij dat we de kans hebben gekregen om de rest van het Brink's-Mat verhaal te vertellen, waarin de gevolgen van de overval en de nasleep alleen maar verrassender, dramatischer en ingrijpender worden, zowel in Groot-Brittannië als in de rest van de wereld."

Lindsay Salt, directeur van BBC Drama, voegt toe: "We zijn enorm trots om samen te werken met Neil Forsyth en het team om het verhaal van The Gold voort te zetten. Miljoenen kijkers in het Verenigd Koninkrijk waren geboeid door de aangrijpende en zelfverzekerde verkenning van de gevolgen van de beruchte Brink's-Mat overval en, zoals we zagen, is er nog zoveel meer over voor DCS Boyce en het team om te ontdekken."

Salt gaf opdracht voor het zesdelige tweede seizoen van The Gold. Tannadice Pictures, de joint venture opgezet door Forsyth en Objective Fiction, onderdeel van All3Media's Objective Media Group, maakt de serie in samenwerking met All3Media International, dat de internationale verkooprechten heeft.

Forsyth (Guilt (2019), Eric) is de schrijver, Patrick Harkins (Tin Star, Guilt (2019)) de regisseur en Charlie Leech (Bounty Hunters (2017), Lovesick) keert terug als producent. Uitvoerende producenten zijn Forsyth en Ben Farrell voor Tannadice Pictures en Nick Lambon voor de BBC.

Hieronder kun je de trailer voor het eerste seizoen van The Gold bekijken.