FX heeft de startdatum bevestigd en een poster vrijgegeven voor Feud: Capote vs. The Swans, het tweede deel van Ryan Murphy's bekroonde anthologieserie.



In Feud: Capote vs. The Swans speelt Tom Hollander (The White Lotus) de rol van de veelgeprezen schrijver Truman Capote, die zich omringde met een kliek van de meest elitaire vrouwen uit de samenleving - rijke, glamoureuze socialites die een vervlogen tijdperk van high society New York definieerden - die hij de bijnaam 'de zwanen' gaf.



De groep bestond onder andere uit grande dame Barbara 'Babe' Paley (Naomi Watts, The Watcher), Slim Keith (Diane Lane, House of Cards (2013)), C.Z. Guest (Chloƫ Sevigny, Bloodline) en Lee Radziwill (Calista Flockhart, Supergirl). Capote raakte betoverd en in de ban van deze dames. Hij nam deel aan hun leven, raakte bevriend met hen en werd hun vertrouwelinge, maar uiteindelijk verraadde hij hen door een nauwelijks verholen fictionalisering van hun leven te schrijven, waarin hij hun intiemste geheimen blootlegde.

Toen een uittreksel uit het boek, Answered Prayers, Capote's geplande magnum opus, werd gepubliceerd in Esquire, vernietigde dit effectief zijn relatie met zijn zwanen, verbande hem uit de high society waar hij zo van hield en stuurde hem in een spiraal van zelfvernietiging waarvan hij uiteindelijk nooit meer zou herstellen.

De gelimiteerde serie van acht afleveringen gaat van start met de eerste twee afleveringen op woensdag 31 januari om 22.00 uur op FX, tegelijkertijd met een speciale Director's Cut van de eerste aflevering op FXX. Alle afleveringen, inclusief de Director's Cut, zullen de volgende dag te streamen zijn op Hulu.

In de serie spelen ook Demi Moore (American Horror Story: Delicate) als Ann 'Bang-Bang' Woodward, Molly Ringwald (Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story) als Joanne Carson, de in juli overleden Treat Williams (Chesapeake Shores) als Bill Paley, Joe Mantello (Hollywood (2020)) als Jack Dunphy en Russell Tovey (Years and Years) als John O'Shea.

Feud: Capote vs. The Swans is geschreven voor televisie door Jon Robin Baitz en geregisseerd door Gus Van Sant, Max Winkler en Jennifer Lynch. De serie wordt geproduceerd door Ryan Murphy, Alexis Martin Woodall, Baitz, Van Sant, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Naomi Watts, Eric Kovtun en Scott Robertson. Het wordt geproduceerd door 20th Television.