Constellation komt binnenkort naar Apple TV+ en de streamingdienst heeft de eerste foto's vrijgegeven voor de nieuwe thriller. Peter Harness creëerde de serie van acht afleveringen, die in februari verschijnt.



De serie, met in de hoofdrollen Noomi Rapace (Tom Clancy's Jack Ryan) en Jonathan Banks (Breaking Bad), volgt een vrouw nadat ze thuiskomt van een reis in de ruimte en ontdekt dat niet alles is zoals ze het achterliet. James D’Arcy (Agent Carter), Julian Looman (Emily in Paris), William Catlett, Barbara Sukowa (Servant) en Rosie en Davina Coleman spelen ook in de serie.



Apple TV+ onthulde meer over de serie in een persbericht:

Apple TV+ heeft vandaag de eerste beelden gedeeld van 'Constellation', een nieuw achtdelig, op samenzwering gebaseerd psychologisch thrillerdrama met in de hoofdrol Noomi Rapace en een Emmy Award-genomineerde Jonathan Banks. Gemaakt en geschreven door Peter Harness, met ook James D'Arcy Julian Looman, William Catlett, Barbara Sukowa en Rosie en Davina Coleman als Alice. Geregisseerd door Emmy Award-winnares Michelle MacLaren, Oscar-genomineerde Oliver Hirschbiegel en Oscar-genomineerde Joseph Cedar. “Constellation” maakt zijn wereldwijde debuut met de eerste drie afleveringen op woensdag 21 februari 2024 op Apple TV+, gevolgd door één wekelijkse aflevering tot en met 27 maart.

In Constellation speelt Rapace de rol van Jo – een astronaut die terugkeert naar de aarde na een ramp in de ruimte – om er vervolgens achter te komen dat belangrijke onderdelen van haar leven lijken te ontbreken. Het actievolle ruimteavontuur is een verkenning van de donkere randen van de menselijke psychologie en de wanhopige zoektocht van een vrouw om de waarheid over de verborgen geschiedenis van de ruimtevaart bloot te leggen en alles terug te vinden wat ze heeft verloren.

De serie is geproduceerd door Turbine Studios en Haut et Court TV en is uitvoerend geproduceerd door David Tanner, Tracey Scoffield, Caroline Benjo, Simon Arnal, Carole Scotta en Justin Thomson. MacLaren regisseert de eerste twee afleveringen en produceert samen met Rebecca Hobbs en co-executive producer Jahan Lopes voor MacLaren Entertainment. Harness executive produceert via Haunted Barn Ltd. De serie werd voornamelijk in Duitsland opgenomen en werd in serie geproduceerd door Daniel Hetzer voor Turbine Studios, Duitsland.