Voormalig All Rise en Luke Cage-ster Simone Missick is gecast tegenover David Oyelowo in Government Cheese, de aankomende dramaserie van Apple TV+.



Government Cheese, gecreëerd door Paul Hunter en Aeysha Carr, volgt Hampton Chambers (Oyelowo), een man die onlangs uit de gevangenis is vrijgelaten en die worstelt om zijn criminele verleden op afstand te houden en zijn familie terug te winnen, terwijl hij momenten van goddelijke tussenkomst verwerkt die lijken te gebeuren met toenemende frequentie. Missick (foto hieronder) zal de vrouw van Oyelowo, Astoria, spelen.

Government Cheese is gebaseerd op de gelijknamige originele korte film van Hunter. Government Cheese, geproduceerd door Apple Studios en Macro Televisions Studios, is geschreven en uitvoerend geproduceerd door Hunter, die ook regisseert, en Carr. Charles D. King en Ahmadou Seck zullen samen met Jelani Johnson en Marta Fernandez de serie voor Macro Television Studios produceren. Oyelowo zal uitvoerend produceren via zijn Yoruba Saxon-vlag. Ali Brown zal naast Hunter via Ventureland als co-executive producer dienen.



Missick, waarschijnlijk het best bekend van haar rol als Misty Knight in Marvel's Luke Cage, speelde recentelijk de rol van Lola Carmichael in het juridische drama All Rise, dat van 2019 tot 2021 op CBS te zien was en van 2022 tot 2023 op OWN. Missick was ook onderdeel van het sciencefictiondrama Altered Carbon. Ze was nog meer te zien in onder andere Scandal en Ray Donovan.

Oyelowo en zijn vrouw Jessica hebben onlangs via hun Yoruba Saxon-uithangbord een first-look-deal gesloten met Apple TV+ om voor de streamer te ontwikkelen en te produceren.