CBS heeft Watson, van schrijver Craig Sweeny (Elementary), Aaron Kaplan's Kapital Entertainment en CBS Studios, een direct-naar-serie order gegeven voor het uitzendseizoen 2024-25.



Watson wordt beschreven als een medische serie met een sterke onderzoeksdimensie, met een moderne versie van een van de grootste detectives uit de geschiedenis die zijn aandacht verlegt van het oplossen van misdaden naar het oplossen van medische mysteries. De serie leeft in een universum waarin Holmes is gedood, iets wat Conan Doyle naar verluidt van plan was te doen met het laatste boek The Final Problem.



Morris Chestnut (foto) speelt de titelrol en is verantwoordelijk voor de productie van het medische drama dat geïnspireerd is op de personages uit Arthur Conan Doyle's Sherlock Holmes mysteries.

In januari 2023 bestelde CBS twee dramapilots, Elsbeth met Carrie Preston in de hoofdrol en Matlock (2023) met Kathy Bates in de hoofdrol, evenals schrijverskamers voor twee medische dramaprojecten, Watson en The Pact.

In afwachting van een serie hebben CBS en CBS Studios onlangs Chestnut aangesteld als hoofdrolspeler en Larry Teng als regisseur en uitvoerend producent van de eerste aflevering, waarmee de weg is vrijgemaakt voor een formele goedkeuring.

The Pact, van de CBS/NAACP Production Venture, heeft een ander tijdschema. Het blijft in ontwikkeling nadat er net voor het begin van de WGA-staking een toezichthoudend schrijver werd aangetrokken en ligt op schema om in de nabije toekomst naar een schrijverskamer te gaan.

In Watson, een jaar na de dood van zijn vriend en partner Sherlock Holmes door toedoen van Moriarty, hervat Dr. John Watson (Chestnut) zijn medische carrière als hoofd van een kliniek gewijd aan de behandeling van zeldzame aandoeningen. Watson's oude leven is echter nog niet klaar voor hem - Moriarty en Watson zijn klaar om hun eigen hoofdstuk te schrijven van een verhaal dat het publiek al meer dan een eeuw fascineert.

"We vinden het geweldig om zo'n geliefd personage uit de wereld van Sherlock Holmes centraal te stellen in deze serie en het tot leven te laten brengen door Morris Chestnut in een frisse en onverwachte kijk op de onsterfelijke dokter", zegt Amy Reisenbach, president van CBS Entertainment. "Craig Sweeny's gedurfde nieuwe visie op de complexe Dr. Watson verweeft op behendige wijze rijke verhalen over personages met medische mysteries die je op het puntje van je stoel houden."

Sweeny, die vijf jaar werkte aan CBS' Sherlock Holmes/Dr. Watson-procedurele serie Elementary, waarvan de meeste als uitvoerend producent, schreef de pilot en zal dienen als showrunner voor Watson. Hij produceert de serie samen met Chestnut, Kapital's Kaplan en Brian Morewitz en Shäron Moalem MD, PhD.

Watson is de derde nieuwe scriptserie van CBS voor het seizoen 2024-25, naast Matlock (2023) en comedy Poppa's House, waarvan de lancering dit seizoen werd uitgesteld vanwege stakingsgerelateerde productievertragingen.

Chestnut keert terug naar de medische wereld na zijn vaste rollen als arts in The Resident op Fox en Nurse Jackie op Showtime. Hij speelde ook de hoofdrol, een patholoog, in Fox's misdaaddrama Rosewood.

Chestnut is momenteel bezig met de ontwikkeling van een film op Netflix, die hij produceert en waarin hij de hoofdrol zal spelen, en een serie voor BET, die hij uitvoerend produceert - beide via zijn MC8 Entertainment-vlag.

In 2023 won Chestnut zijn tweede NAACP award voor Peacock's The Best Man: The Final Chapters. Zijn eerste was voor zijn werk in Nurse Jackie. Vorig jaar werd hij ook gecast als vaste gast in het aankomende tweede seizoen van Onyx's dramaserie Reasonable Doubt op Hulu en in de aankomende BET+ serie Diarra from Detroit.

Chestnut staat bekend om zijn gedenkwaardige rollen in films als Boyz n the Hood, The Brothers, The Perfect Holiday, Think Like A Man en vooral The Best Man-franchise, die hij opnieuw opnam in de Peacock gelimiteerde serie revival. In 2022 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame.