Starz gaat niet door met een derde seizoen van de jaren '70-serie Minx.



Het nieuws is niet verrassend. Minx-acteur Jake Johnson vertelde vorige maand dat hij geen vernieuwing van seizoen drie verwachtte voor de periodieke erotische komedie, waarvan de seizoensfinale op 8 september werd uitgezonden.



Starz kwam vorig jaar januari tussenbeide om Minx, met Ophelia Lovibond en Johnson in de hoofdrollen, te redden nadat de serie werd gecanceld door HBO Max als onderdeel van belastingafschrijvingen terwijl de productie van seizoen twee werd afgerond.

Het premium netwerk, dat bezig is de banden met eigenaar Lionsgate te verbreken, heeft zowel het eerste seizoen als het niet uitgezonden tweede seizoen van Minx, dat wordt geproduceerd door Lionsgate Television, opgepikt. Beide seizoenen blijven te zien op de Starz app en alle grote platforms.

Johnson, die zijn haar kort had geknipt in afwachting van de verwachte schrapping, refereerde in een gesprek aan de eerste schrapping van Minx en de uitdagingen waar de serie mee te maken kreeg toen het tweede seizoen van start ging enkele dagen na de SAG-AFTRA staking en de cast niet in staat was om de serie te promoten.

"Ik denk dat de overstap naar Starz, ik denk dat HBO hun HBO ding doet, of HBO Max, hoe het nu ook heet, ik denk dat dat wreed was voor de serie" zei hij. "Dan denk ik dat de staking uitbrak op het moment dat we het probeerden te promoten... Ik denk dat je iets niet zo vaak in elkaar kunt slaan en doorgaan."

De officiële beslissing over Minx volgt op Starz's gecancelde serie Shining Vale na twee seizoenen vorige maand, waarbij de horrorkomedie met Courteney Cox in de hoofdrol ook werd verwijderd van de digitale platforms van het netwerk.

Shining Vale en Minx waren de laatst overgebleven comedyseries van Starz, waarbij het einde een komedieretraite betekende.

Zoals vorige maand bekend werd, hebben Starz-managers volgens bronnen in privégesprekken met producenten geklaagd dat komedie niet werkt op het netwerk.

Starz heeft ongeveer een half dozijn aankomende scriptseries, allemaal dramaseries. Bronnen binnen het netwerk hebben benadrukt dat het netwerk zich niet terugtrekt uit de komedie business en in de toekomst projecten van een half uur kan ontwikkelen die gericht zijn op het doelpubliek van Starz van vrouwen en ondervertegenwoordigde gemeenschappen.

Minx is gemaakt door Ellen Rapoport, die ook als showrunner fungeerde, en is goed beoordeeld en geprezen om het verhaal dat seksualiteit, inclusie en de vrouwelijke blik viert.

De komedie speelt zich af in het Los Angeles van de jaren zeventig en draait om Joyce (Lovibond), een serieuze jonge feministe die haar krachten bundelt met een goedkope uitgever (Johnson) om het eerste erotische tijdschrift voor vrouwen te creëren.

In de serie spelen ook Idara Victor, Jessica Lowe, Lennon Parham, Michael Angarano en Oscar Montoya mee.

Rapoport produceerde samen met Paul Feig en Dan Magnante voor Feigco Entertainment, Ben Karlin en Rachel Lee Goldenberg, die ook de pilot regisseerde. Johnson was co-uitvoerend producent.