Mike White's The White Lotus heeft zijn eerste nieuwe bewoners aangetrokken.



Het nieuwe seizoen, die zich afspeelt in Thailand, begint in februari met filmen in en rond Koh Samui, Phuket en Bangkok en volgt een nieuwe groep gasten in een ander White Lotus hotel.



Leslie Bibb (Jupiter's Legacy), Jason Isaacs (Star Trek: Discovery), Michelle Monaghan (Echoes), Parker Posey (Lost in Space (2018)), Dom Hetrakul en Tayme Thapthimthong voegen zich bij het terugkerende castlid Natasha Rothwell (Insecure) in het aankomende derde seizoen van HBO's Emmy-winnende anthologieserie.

Zoals gebruikelijk worden er geen details over de gasten gedeeld, maar zoals in november naar buiten kwam over de start van de productie in februari, bestaat de groep uit meerdere generaties: een patriarch, een vrouwelijke directeur, een actrice, een paar moeders, waaronder een country club vrouw, een buitenbeentje en een yogi.

Rothwell zal haar rol als Belinda uit het eerste seizoen opnieuw vertolken.

De casting voor seizoen drie begon uren na het einde van de SAG-AFTRA staking en ging door tot de feestdagen, met nog een aantal overeenkomsten voor acteurs waarover momenteel onderhandeld wordt.

Voor het filmen en de promotie van het derde seizoen werkt HBO samen met de Tourism Authority of Thailand.

"Het wordt een supergrote White Lotus," zei White in november over seizoen drie. "Het wordt langer, groter, gekker. Ik weet niet wat mensen ervan zullen denken, maar ik ben super enthousiast, dus voor mijn eigen barometer is dat in ieder geval een goed ding."

Het is onduidelijk of dit betekent dat het aantal afleveringen weer zal toenemen nadat het van zes afleveringen in seizoen één naar zeven afleveringen in seizoen twee ging.

Seizoen drie, oorspronkelijk gepland voor 2024, "schuift waarschijnlijk op naar 2025" als gevolg van de stakingen, zei Casey Bloys, voorzitter en CEO van HBO en Max, in november.

Het op gang krijgen van de nieuwe seizoenen van The White Lotus, The Last of Us en Euphoria - allemaal vertraagd door de werkonderbreking - is een belangrijke prioriteit voor HBO.

Na de seizoensfinale van The White Lotus afgelopen december zei White dat seizoen drie "de dood in Oosterse religie en spiritualiteit" zal onderzoeken.

HBO's hoofd drama Francesca Orsi zei in mei: "Het is een verkenning over spiritualiteit versus het ego. En het speelt zich af tegen de Oosterse religie."

Het eerste seizoen van The White Lotus, die in juli 2021 in première ging en zich afspeelde op Hawaï, ontving twintig Emmy-nominaties in dertien categorieën en won tien trofeeën, de meeste overwinningen van alle programma's dat jaar, waaronder Outstanding Limited or Anthology Series. Het tweede seizoen, dat zich afspeelde op Sicilië en in december 2022 van start ging, kreeg 23 Emmy-nominaties, waaronder Outstanding Drama Series.

The White Lotus is gecreëerd, geschreven en geregisseerd door White en wordt geproduceerd door White, David Bernad en Mark Kamine.