Jenny Slate speelt tegenover Michelle Williams (Fosse/Verdon) in FX's gelimiteerde serie Dying for Sex.



Gebaseerd op de succesvolle Wondery podcast, is Dying for Sex het verhaal van Molly (Williams), een vrouw gediagnosticeerd met uitgezaaide borstkanker die haar man na vijftien jaar verlaat en haar seksualiteit begint te verkennen. Ze krijgt de moed en steun om dit avontuur aan te gaan van haar beste vriendin Nikki (Slate), die tot het einde aan haar zijde blijft.

De serie is afkomstig van schrijvers Liz Meriwether (The Dropout) en Kim Rosenstock (Only Murders in the Building), regisseur Leslye Headland (The Acolyte) en 20th Television, waar Meriwether, Rosenstock en Headland een algemeen contract hebben.



Het personage van Slate (foto), Nikki, is vrolijk en levenslustig. Ze stemt ermee in Molly's verzorgster te zijn op haar reis van seksuele exploratie in het aangezicht van de dood.

Meriwether en Rosenstock fungeren als showrunners en produceren samen met Headland, Meriwether's oude medewerkster Katherine Pope, Nikki Boyer, gastvrouw en medebedenker van de Dying for Sex podcast, en Wondery's Jen Sargent, Marshall Lewy, Aaron Hart en Hernan Lopez.

Saturday Night Live-alumna Slate heeft onlangs meegeschreven, geschreven, geproduceerd en de stem ingesproken van het titulaire personage in A24's Oscargenomineerde film Marcel the Shell With Shoes On, gebaseerd op de populaire online korte film die Slate in 2010 bedacht met Dean Fleischer-Camp. Het werd vervolgens omgezet in een bestseller kinderboekenserie.

Slate zal binnenkort te zien zijn in haar nieuwe comedyspecial Jenny Slate: Seasoned Professional, geproduceerd door Amazon MGM Studios en A24, die vrijdag 23 februari wereldwijd in première gaat op Prime Video.

Ze was onlangs ook te zien in A24's Oscar-winnende film Everything Everywhere All At Once, waarvoor ze de SAG Award voor Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture in ontvangst mocht nemen, en speelde de hoofdrol in Prime Video's I Want You Back. Haar uitgebreide stemmenwerk omvat Fox's Bob's Burgers en The Great North en Disney's Muppet Babies (2018) en films als Zootopia en The Secret Life of Pets.