Schmigadoon! komt niet terug voor een derde seizoen. Apple TV+ heeft de muzikale comedyserie na twee seizoenen gecanceld.



Cinco Paul, medeschepper van de serie, deelde het nieuws donderdag op Instagram.

"Ik ben verdrietig om te delen dat Apple niet verder gaat met seizoen drie van Schmigadoon!", schreef Paul. "Het seizoen is geschreven (inclusief 25 nieuwe nummers) maar we gaan het helaas niet maken. Zo is het leven."



"Ik wil iedereen bedanken die betrokken is bij de serie, onze ongelooflijke cast en crew en schrijvers, onze geweldige supporters bij Broadway Video, Universal en Apple, voor alles wat ze hebben gedaan om het mogelijk te maken. Het is eerlijk gezegd een wonder dat we zelfs maar twee seizoenen hebben kunnen maken, en ik ben zo dankbaar dat dat gelukt is," vervolgt hij. "En aan alle fans van de serie daarbuiten, ik dank jullie met heel mijn hart. Jullie liefde en steun hebben zoveel betekend en het feit dat jullie verbonden waren met onze serie, dat het jullie wat vreugde heeft gebracht, betekent heel veel voor me. Dit was moeilijk nieuws om te krijgen, maar de optimist in mij is ervan overtuigd dat dit niet het einde is van Schmigadoon... en misschien is het zelfs een gelukkig begin."

Van co-creators Paul en Ken Daurio, na de ware liefde gevonden te hebben in het stadje Schmigadoon, vond seizoen twee Josh (Keegan-Michael Key) en Melissa (Cecily Strong) in Schmicago, de opnieuw vormgegeven wereld van musicals uit de jaren zestig en zeventig.

Seizoen twee bevatte nieuwe originele nummers en terugkerende acteurs Strong, Key, Ariana DeBose, Martin Short, Dove Cameron, Jaime Camil, Kristin Chenoweth, Alan Cumming, Ann Harada, Jane Krakowski, Aaron Tveit, Tituss Burgess en Patrick Page.

Schmigadoon! is geproduceerd door Universal Television, een divisie van Universal Studio Group en Broadway Video. Paul is showrunner en schreef alle originele liedjes voor de serie. Lorne Michaels is uitvoerend producent. Andrew Singer is uitvoerend producent namens Broadway Video met Micah Frank als co-uitvoerend producent.

Sinds het debuut heeft Schmigadoon! Emmy en AFI awards gewonnen en een Critics Choice Award nominatie voor Beste Bijrol voor actrice Kristin Chenoweth.