HBO Max heeft ervoor gekozen om niet door te gaan met een derde seizoen van Issa Rae's Rap Sh!t.



De beslissing om de serie te cancelen komt een maand nadat de finale van seizoen twee van de serie op de streamer verscheen.

Het tweede seizoen van Rap Sh!t, oorspronkelijk gepland voor een debuut op 10 augustus, werd verschoven naar november vanwege de WGA- en SAG-AFTRA-stakingen met de hoop het een betere kans te geven door het creatieve team en de cast het te laten promoten.



HBO Max heeft, samen met andere streamers, het aantal originele series teruggebracht. Door het schrappen van Rap Sh!t blijven er vijf terugkerende comedyseries over op het platform: Hacks, And Just Like That…, The Sex Lives of College Girls, Peacemaker (2022) en het onlangs vernieuwde Bookie.

"We zijn Issa Rae enorm dankbaar voor het maken van Rap Sh!t, een unieke komedie met meeslepend sociaal commentaar die kijkers bereikte op een manier die alleen Issa's talenten kunnen bereiken," zei een HBO Max-woordvoerder in een verklaring. "Een groot dankjewel aan Issa, showrunner Syreeta Singleton en de teams van Hoorae en 3 Arts Entertainment voor de introductie van Shawna en Mia, een duo in wiens reis fans zijn geïnvesteerd en voor wie ze door alles heen zijn blijven supporteren. We zullen Seduce and Scheme nooit meer uit ons hoofd krijgen, en we zouden het niet anders willen."

Rap Sh!t volgt twee van elkaar vervreemde schoolvriendinnen uit Miami, Shawna (Aida Osman) en Mia (KaMillion), die zich herenigen om een rapgroep te vormen. Tijdens hun opmars naar roem komen Shawna en Mia op een cruciaal moment in hun rapcarrière terecht, wanneer ze moeten beslissen of ze trouw blijven aan zichzelf of zich aanpassen aan de eisen van de muziekindustrie.

De cast bestond verder uit Jonica Booth als Chastity, RJ Cyler als Lamont en Daniel Augustin als Maurice.

Rap Sh!t is gemaakt en geproduceerd door Rae voor Hoorae. Showrunner Singleton produceerde samen met Dave Becky en Jonathan Berry voor 3 Arts Entertainment en Jim Kleverweis.

Het hiphopduo Yung Miami en JT van City Girls dienden als co-uitvoerend producenten, samen met Kevin 'Coach K' Lee en Pierre 'P' Thomas voor Quality Control Films, en Sara Rastogi en Jax Clark voor Hoorae Rae's Audio Everywhere Company, Raedio, verzorgden de muzieksupervisie voor de serie.