Fans van Criminal Minds: Evolution fans zullen blijkbaar afscheid moeten nemen van oud-castlid Josh Stewart.



De acteur postte op X dat "helaas mijn dagen van het spelen van Will LaMontagne Jr. voorbij zijn," en voegde eraan toe "Jullie zijn de allerbeste geweest."



Stewart (foto) verscheen voor het eerst als terugkerend personage in het originele CBS-drama Criminal Minds in seizoen twee als NOPD-detective William LaMontagne Jr. Hij verscheen elk seizoen in minstens één aflevering. In de tweedelige finale van seizoen zeven trouwde Will met Special Agent J.J. Jareau (A.J. Cook). Hij verscheen in negen van de tien afleveringen in het eerste seizoen van Criminal Minds: Evolution en onthulde op een gegeven moment aan J.J. dat hij bang was dat hij kanker had.

"Het is gebaseerd op een waargebeurde ziekte die we wilden eren," vertelde showrunner Erica Messer in een eerder interview aan TVLine. "We wilden dat zaadje nu planten." Ze ging verder met te zeggen dat Will gelukkig alleen een ontstoken schildklier had, dus "volgend seizoen gaat het hopelijk goed met hem," zei Messer. "Maar" - en die maar doemt nu erg op - "hij is niet per se voor altijd uit de problemen."

Het tweede seizoen van Criminal Minds: Evolution gaat dit jaar van start.

We hebben de vertegenwoordigers van de serie om commentaar gevraagd op Stewarts bericht op sociale media.

Criminal Minds: Evolution is een uitbreiding van de oorspronkelijke serie van CBS die liep van 2005-2020. In het eerste seizoen krijgt het eliteteam van criminele profilers van de FBI te maken met een UnSub die de pandemie heeft gebruikt om een netwerk van andere seriemoordenaars op te bouwen. Als de wereld weer opengaat en het netwerk operationeel wordt, moet het team op hen jagen, één moord per keer.

Oorspronkelijke castleden die hun rol voortzetten zijn onder andere Joe Mantegna, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Aisha Tyler, Adam Rodriguez en Paget Brewster. Zach Gilford deed in het eerste seizoen mee als terugkerende gastacteur.

Criminal Minds: Evolution wordt geproduceerd door ABC Signature en CBS Studios. Messer is showrunner en uitvoerend producent. Breen Frazier, Chris Barbour, Glenn Kershaw en Mark Gordon zijn ook uitvoerend producent.