Severance is "terug aan het werk." Regisseur en uitvoerend producent Ben Stiller bevestigde vorige week op Instagram dat de Apple TV+ dramaserie weer in productie is.



Op Stillers Instagram-post met als bijschrift "Back to work" staat een zwart-witfoto van hoofdrolspeler Adam Scott die door wat een gang lijkt te zijn bij Lumon Industries rent.



Severance had de productie van seizoen twee in mei vorig jaar gepauzeerd toen de WGA ging staken, gevolgd door de SAG-AFTRA staking. Nu beide stakingen al lang zijn opgelost, ligt de productie weer op schema.

Severance, van bedenker en schrijver Dan Erickson en Stiller, heeft Scott in de hoofdrol als Mark Scout, die leiding geeft aan een team bij Lumon Industries, waarvan de werknemers een bijzondere procedure hebben ondergaan, die hun herinneringen op chirurgische wijze verdeelt tussen hun werk en privéleven. Dit gedurfde experiment in 'werk-privé balans' wordt in twijfel getrokken als Mark zich in het middelpunt van een mysterie bevindt dat hem dwingt om de ware aard van zijn werk te confronteren... en van zichzelf.

Severance heeft ook Patricia Arquette, John Tuturro, Britt Lower, Zach Cherry, Dichen Lachman, Jen Tullock, Tramell Tillman, Michael Chernus en Christopher Walken in de hoofdrollen.

Gwendoline Christie (Wednesday), Bob Balaban (The Politician (2019)), Merritt Wever (Unbelievable), Alia Shawkat (The Old Man), Robby Benson (American Dreams), Stefano Carannante, Ólafur Darri Ólafsson (The Tourist) en John Noble (Fringe) komen erbij voor het tweede seizoen.

De serie is geschreven door Erickson. Mark Friedman, Chris Black, John Cameron en Andrew Colville zijn samen met Erickson uitvoerend producent. Stiller, Nicky Weinstock en Jackie Cohn produceren via Red Hour Productions en zowel Arquette als Scott zijn producent. Fifth Season fungeert als studio.