Acteur Steven Williams (The X Files, 21 Jump Street) zal te zien zijn in het vijfde seizoen van de CBS-serie FBI: Most Wanted.



Williams zal Ray Cannon Sr. spelen, de vader van Special Agent Ray Cannon, gespeeld door Edwin Hodge.

De aflevering waarin Williams te zien is wordt uitgezonden op dinsdag 20 februari om 22.00 uur op CBS en is getiteld Footsteps. Volgens de logline gaat The Fugitive Task Force in volle versnelling nadat meerdere bomaanslagen lijken te zijn gericht op gepensioneerde NYPD-agenten. Ray besluit ook dat hij klaar is om de volgende stap te zetten in zijn relatie met Cora (Caroline Harris).



"De casting neemt geen blad voor de mond als het gaat om het binnenhalen van geweldige artiesten in de serie. Toen ik hoorde dat Steven Williams (foto) mijn vader wilde spelen, was ik meteen enthousiast. Ik kijk al jaren naar zijn werk en wist dat hij een element zou brengen dat ons publiek zou aanspreken," zei Hodge in een verklaring.

"Hij is intens, maar tegelijkertijd hilarisch. Het is een geweldige combinatie voor de basis van zijn en Ray's relatie in de serie. De ontmoeting met zijn vader opent Ray's wereld een beetje meer voor het publiek door betekenis en begrip te geven aan waarom hij hetzelfde levenspad koos als wetshandhaver. Het wordt leuk om te zien hoe hun relatie zich ontwikkelt en wat voor invloed dat in de toekomst op Ray heeft," voegde hij eraan toe.

Showrunner David Hudgins bevestigde dat Williams in de toekomst terug zal komen voor meer afleveringen.

De serie komt terug op dinsdag 13 februari en seizoen vijf volgt op de gebeurtenissen van de finale van seizoen vier, waarin Remy (Dylan McDermott) ontdekte dat de man die in de gevangenis zat te rotten voor de moord op zijn broer onschuldig was. In plaats daarvan was de moordenaar iemand die veel dichter bij het verhaal zat. Maar wanneer de echte crimineel wordt gepakt, komt er een geheim aan het licht. Remy is de oom van een volwassen student die er niet klaar voor is om een relatie aan te gaan met een vreemdeling die toevallig familie is.

Bijna vijf decennia lang verdiende Williams veel credits op televisie en in films. Meest recentelijk speelde hij Paul Davis in de FX-serie Snowfall en Tony Carver in All Rise van CBS/OWN. Hij is vooral bekend van zijn rol als Luitenant Jefferson Burnett in CBS's serie The Equalizer (1985), Captain Adam Fuller in 21 Jump Street, Mr. X in Fox's The X Files en Rufus Turner in de CW-serie Supernatural.

Daarnaast speelde hij in seizoen twee van de HBO-serie The Leftovers tegenover Regina King en Justin Theroux en in seizoen drie van True Detective voor HBO.

Andere titels zijn onder andere Yellowstone (2018), The Chi, Locke & Key en Stumptown, maar ook speelfilms zoals de New Line horrorfilm IT, Birds of Prey voor Warner Brothers en Velvet Buzzsaw voor Netflix.