Boy Swallows Universe-actrice Phoebe Tonkin wordt actrice/uitvoerend producent van een nieuwe Australische misdaadserie getiteld The Dark Lake.



The Dark Lake volgt rechercheur Gemma (Tonkin) als ze wordt gedwongen om de geheimen van haar verleden onder ogen te zien wanneer ze wordt belast met de moord op haar rivaal van de middelbare school in haar kleine en hechte geboortestad.

De serie is gebaseerd op de debuutroman van Sarah Bailey en wordt geproduceerd door het in Londen en Sydney gevestigde Brouhaha Entertainment, dat ook het Australische drama Boy Swallows Universe van Netflix regisseerde.



Tonkin (foto) is vooral bekend van haar optredens in The Vampire Diaries, The Originals (beide van The CW), de Australische miniserie Safe Harbour en gastrollen in HBO's Westworld en The Affair van Showtime. In het recente Boy Swallows Universe van Netflix, die in januari van start ging, speelt ze een moeder en herstellende drugsverslaafde.

Brouhaha is opgezet door de Britse producent Gabrielle Tana, oprichter Troy Lum, oprichter van het Australische Hopscotch Features en Andrew Mason, uitvoerend producent van The Matrix.

The Dark Lake is het eerste boek in de Gemma Woodstock-serie. Bailey schrijft momenteel aan het vierde deel. Het won zowel de 2018 Davitt Award voor Beste Misdaad Debuut als de 2018 Ned Kelly Award voor Beste Eerste Misdaad. De twee andere boeken in de serie zijn getiteld Into the Night, dat zich afspeelt in de donkere steegjes van Melbourne, en Where the Dead Go, dat zich afspeelt in een kleine gemeenschap in het achterland aan de kust.

Brouhaha zal nauw samenwerken met Bailey om haar roman naar het kleine scherm te brengen, met scenarioschrijfster Becca Johnstone ook aan boord.