Paramount+ heeft bekend gemaakt wanneer de crew van Star Trek: Discovery voor de laatste keer op avontuur mag.



In het laatste seizoen ontdekken Kapitein Burnham en de bemanning van de U.S.S. Discovery een mysterie dat hen op een episch avontuur door de melkweg zal sturen om een oude kracht te vinden waarvan het bestaan eeuwenlang opzettelijk verborgen is gehouden. Maar er zijn ook anderen op jacht... gevaarlijke vijanden die wanhopig zijn om de prijs voor zichzelf op te eisen en nergens voor zullen stoppen.



De cast van seizoen vijf bestaat uit Sonequa Martin-Green (Captain Michael Burnham), Doug Jones (Saru), Anthony Rapp (Paul Stamets), Mary Wiseman (Sylvia Tilly), Wilson Cruz (Dr. Hugh Culber), David Ajala (Cleveland 'Book' Booker), Blu del Barrio (Adira) en Callum Keith Rennie (Rayner). Seizoen vijf heeft ook terugkerende gastacteurs Elias Toufexis (L'ak) en Eve Harlow (Moll).

Paramount+ heeft donderdag 4 april vastgesteld voor de start van het vijfde en laatste seizoen van Star Trek: Discovery.

De eerste twee afleveringen van het laatste seizoen van tien afleveringen gaan exclusief van start op de streamer in de VS, Groot-Brittannië, Zwitserland, Zuid-Korea, Latijns-Amerika, Duitsland, Frankrijk, Italië, Australië en Oostenrijk. Het is ook vanaf 4 april te streamen op P+ in Canada. Na de eerste twee afleveringen zullen er wekelijks nieuwe afleveringen verschijnen. De streamer heeft ook een poster voor het laatste seizoen vrijgegeven. Deze kun je onderaan dit nieuwsbericht bekijken.

De serie wordt geproduceerd door CBS Studios in samenwerking met Secret Hideout en Roddenberry Entertainment. Alex Kurtzman, Michelle Paradise, Heather Kadin, Aaron Baiers, Olatunde Osunsanmi, Sonequa Martin-Green, Frank Siracusa, John Weber, Rod Roddenberry en Trevor Roth zijn de uitvoerende producenten. Alex Kurtzman en Michelle Paradise zijn de co-showrunners.

Seizoen één tot en met vier van de serie worden momenteel exclusief gestreamd op Paramount+ in de VS, het VK, Zwitserland, Zuid-Korea, Latijns-Amerika, Duitsland, Frankrijk, Italië, Australië en Oostenrijk. Seizoen twee en drie zijn ook beschikbaar op het Pluto TV 'Star Trek'-kanaal in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. In Canada wordt de serie uitgezonden op Bell Media's CTV Sci-Fi Channel.

Star Trek: Discovery wordt gedistribueerd door Paramount Global Content Distribution.