Emmy-winnaar Jon Hamm speelt een terugkerende rol tegenover Billy Bob Thornton in het Paramount+ drama Landman van Taylor Sheridan en Christian Wallace.



Landman speelt zich af in de spreekwoordelijke boomtowns van West-Texas en is een hedendaags verhaal over het zoeken naar fortuin in de wereld van olieplatforms.

De serie is gebaseerd op de elfdelige podcast Boomtown en is een verhaal van boven naar beneden over ruwnekken en miljardairs die een explosie voeden die zo groot is dat het ons klimaat, onze economie en onze geopolitiek verandert.



Hamm (foto) speelt Monty Miller, een titaan van de Texaanse olie-industrie die een lange persoonlijke en professionele relatie heeft met Tommy Norris (Thornton).

De acteur is misschien wel het meest bekend van zijn rol als Don Draper in Mad Men, een rol die hem een Emmy voor Outstanding Actor in a Drama Series opleverde, samen met Golden Globe, TCA en Critics Choice Television Awards, naast verschillende SAG Award-nominaties.

Hamm was onlangs te zien in seizoen drie van The Morning Show en het tweede seizoen van Good Omens van Neil Gaiman. Hij leent zijn stem aan de geanimeerde detective-comedyserie Grimsburg, die hij ook uitvoerend produceert. Hij zal de hoofdrol spelen in en uitvoerend producent zijn van twee aankomende series: Your Friends and Neighbors en de live-action serieverfilming van de psychologische thriller podcast American Hostage.

In Landman spelen ook Ali Larter (The Rookie), Michelle Randolph (1923), Jacob Lofland (The Son), Kayla Wallace (When Calls the Heart), James Jordan (Special Ops: Lioness), Mark Collie (Nashville), Paulina Chávez (Fate: The Winx Saga) en Demi Moore (Feud: Capote Vs. The Swans).

Landman wordt momenteel gefilmd in en rond Fort Worth, Texas en wordt geproduceerd door Sheridan, Wallace, David C. Glasser, David Hutkin, Ron Burkle, Bob Yari, Geyer Kosinski, Michael Friedman en Stephen Kay. Dan Friedkin en Jason Hoch, voor Imperative Development LLC, en J.K. Nickell en Megan Creydt, voor Texas Monthly, produceren ook. Peter Feldman is co-uitvoerend producent.

Landman wordt geproduceerd door MTV Entertainment Studios, 101 Studios en Sheridan's Bosque Ranch Productions exclusief voor Paramount+.