Sky en Peacock hebben een teaser trailer onthuld voor The Tattooist of Auschwitz.



De zesdelige gelimiteerde dramaserie is gebaseerd op de internationale bestseller van Heather Morris, die is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Lali en Gita Sokolov, die elkaar ontmoetten toen ze gevangen zaten in Auschwitz tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In de hoofdrollen spelen Harvey Keitel, Melanie Lynskey, Jonah Hauer-King en Anna Próchniak.



De serie gaat op donderdag 2 mei van start, een paar maanden na de Auschwitz-film Zone of Interest van Jonathan Glazer, die veel Oscar-aandacht krijgt.

Deze teaser laat een oudere Lali (Keitel) zien die zijn ervaringen in Auschwitz vertelt aan Morris (Lynskey). We zien ook de jongere Lali (Hauer-King) als hij Gita (Próchniak) ontmoet en verliefd wordt op haar. Kort na zijn aankomst in Auschwitz wordt Lali een van de Tätowierer (tatoeëerders), die identificatienummers op de armen van medegevangenen moet aanbrengen. Op een dag ontmoet hij Gita tijdens het tatoeëren van haar gevangenennummer op haar arm, wat leidt tot een liefde die de verschrikkingen om hen heen trotseert.

De teaser bevat een originele score van de multi-Academy Award-winnende componist Hans Zimmer en Kara Talve, die ook de soundtrack voor de serie hebben gecomponeerd.

The Tattooist of Auschwitz is geregisseerd door Tali Shalom-Ezer en wordt geproduceerd door Claire Mundell via Synchronicity Films in samenwerking met Sky Studios en All3Media International. De serie is een coproductie voor Sky en Peacock. Jacquelin Perske is uitvoerend producent en hoofdschrijver voor The Tattooist of Auschwitz naast afleveringschrijvers Evan Placey en Gabbie Asher. Serena Thompson is uitvoerend producent voor Sky Studios.

NBCUniversal Global TV Distribution en All3Media International zorgen samen voor de internationale verkoop. Het Australische Stan neemt de originele rechten voor de serie, SkyShowtime neemt de rechten voor Albanië, Bosnië & Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Hongarije, Kosovo, Montenegro, Noord-Macedonië, Noorwegen, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië en Zweden.

Hieronder kun je de teaser voor The Tattooist of Auschwitz bekijken.