Avatar: The Last Airbender (2024), de op anime geïnspireerde live-action serie, zal het verhaal van de vier naties kunnen vertellen: Water. Aarde. Vuur. Lucht, nadat Netflix de serie met twee seizoenen heeft vernieuwd.



De streamer heeft de serie een vernieuwing van twee seizoenen gegeven om het verhaal van Aang's reis om de Avatar te worden af te ronden.

Het nieuws komt nadat de serie op 22 februari in première ging op Netflix en in de eerste 11 dagen 41,1 miljoen views kreeg, de tv-lijst van de afgelopen twee weken aanvoerde en goed op weg was om in de top tien van meest bekeken series over de eerste drie maanden te komen.



Het was eventjes de vraag of Netflix Avatar: The Last Airbender (2024) wel zou vernieuwen, omdat het een bijzonder dure productie betreft (naar verluidt zo’n 15 miljoen dollar pér aflevering). Ook de acteurs en actrices uit de serie, zoals Gordon Cormier (Aang), Kiawentiio (Katara) en Ian Ousley (Sokka) zaten in spanning. Daniel Dae Kim (Ozai) niet echt, want hij hoorde het nieuws als eerst. Vervolgens werd er een ‘prank’ bedacht: hij moest videobellen met zijn collega’s en doen alsof zijn neus bloedde: “Er komt helaas… geen nieuw seizoen van Avatar. Omdat er twee nieuwe seizoenen komen!” Er werd alom gechoqueerd gereageerd.

De video met de boodschap van Kim en de reacties van zijn collega's kun je onderaan dit bericht bekijken.

Het plan van Netflix is om de twee aangekondigde seizoenen - seizoen twee en drie - vlak na elkaar te filmen om te voorkomen dat kindacteurs snel volwassen worden.

De serie komt van Rideback, wiens baas Dan Lin, uitvoerend producent van de serie, onlangs werd benoemd tot Netflix' nieuwe film-chef, ter vervanging van Scott Stuber. Albert Kim is de showrunner en heeft in 2020 de originele makers Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko vervangen.

De reeks van drie seizoenen zal de structuur van de animatieserie weerspiegelen, die drie boeken over drie seizoenen bevatte voor het verhaal van Aang dat in 2005 in première ging op Nickelodeon en een hit werd op Netflix tijdens de eerste stadia van de pandemie.

Het is niet duidelijk hoeveel afleveringen er geproduceerd zullen worden voor seizoen twee en drie. Het eerste seizoen bevat acht afleveringen.

Avatar: The Last Airbender (2024) speelt zich af in een wereld die is verdeeld in vier naties: de Waterstammen, het Aarde Koninkrijk, de Vuurnatie en de Luchtnomaden. 'Benders' zijn mensen die het vermogen hebben om het element dat bij hun natie hoort telekinetisch te manipuleren en te beheersen, waarbij ze gebaren maken die gebaseerd zijn op Chinese vechtkunsten. De Avatar is de enige persoon die alle vier de elementen kan buigen.

Ooit leefden de vier naties in harmonie, waarbij de Avatar, meester van alle vier de elementen, de vrede tussen hen bewaarde. Maar alles veranderde toen de Vuurnatie aanviel en de Luchtnomaden uitroeide, de eerste stap van de Vuurmeesters om de wereld te veroveren. Nu de huidige incarnatie van de Avatar nog moet verschijnen, heeft de wereld de hoop verloren. Maar als een licht in de duisternis ontspringt er hoop wanneer Aang (Gordon Cormier), een jonge Luchtnomade - en de laatste van zijn soort - ontwaakt om zijn rechtmatige plaats als de volgende Avatar in te nemen.

Samen met zijn nieuwe vrienden Sokka (Ian Ousley) en Katara (Kiawentiio), broers en zussen en leden van de Southern Water Tribe, begint Aang aan een zoektocht om de wereld te redden en terug te vechten tegen de aanval van Fire Lord Ozai (Daniel Dae Kim). Maar met een gedreven kroonprins, Zuko (Dallas Liu), die vastbesloten is om hen te vangen, zal dat geen gemakkelijke taak zijn. Ze hebben de hulp nodig van de vele bondgenoten en kleurrijke personages die ze onderweg tegenkomen. Ken Leung en Paul Sun-Hyung Lee spelen ook mee.

Kim en Lin produceren samen met Jabbar Raisani, Lindsey Liberatore en Michael Goi. Goi en Raisani regisseerden afleveringen in seizoen één samen met Roseanne Liang en Jet Wilkinson.

Het is de tweede op anime geïnspireerde succesvolle live-action serie voor Netflix na One Piece (2023), na een moeizame start in het genre met Cowboy Bebop (2021). De streamer noemde het een van zijn laatste succesvolle adaptaties, na andere IP-gedreven series zoals The Sandman, Wednesday, Arcane en Sweet Tooth.

Het creatieve team achter de serie wil het verhaal graag uitbreiden. Jabbar Raisani, uitvoerend producent en regisseur van Avatar: The Last Airbender (2024), vertelde eerder dat ze dingen hebben gefilmd die niet in het eerste seizoen zijn opgenomen.

"Als we nog een seizoen krijgen, dan zullen we die dingen zeker hebben, want ik weet wat we nu gemist hebben en ik weet hoe ik het de tweede keer beter kan doen," zei hij. "De animatieserie is echt een goede gids... voor waar de [live-action] serie heen kan gaan."