Netflix probeert weer eens het enthousiasme van genrefans op te wekken door een nieuwe trailer te vertonen voor 3 Body Problem.



De mysterieserie van makers David Benioff, D.B. Weiss en Alexander Woo, die geïnspireerd is op de gelijknamige roman en al lang in de maak is, debuteert op Netflix op donderdag 21 maart 2024 - bijna vier jaar nadat het voor het eerst werd onthuld.

De laatste trailer ging gisteren in wereldpremière op het SXSW Film & Television festival in Austin.



Voor de niet-ingewijden is hier de officiële logline: "De noodlottige beslissing van een jonge vrouw in het China van de jaren zestig weerkaatst door ruimte en tijd tot in het heden. Wanneer de wetten van de natuur zich op onverklaarbare wijze voor hun ogen ontrafelen, bundelt een hechte groep briljante wetenschappers hun krachten met een onorthodoxe detective om de grootste bedreiging in de geschiedenis van de mensheid het hoofd te bieden."

In de serie spelen Jovan Adepo, John Bradley, Rosalind Chao, Liam Cunningham, Eiza González, Jess Hong, Marlo Kelly, Alex Sharp, Sea Shimooka, Zine Tseng, Saamer Usmani, Benedict Wong en Jonathan Pryce de hoofdrollen.

Benioff en Weiss, de makers van Game of Thrones, en Woo, showrunner van The Terror: Infamy en schrijver voor True Blood, zijn medebedenkers, uitvoerend producenten en schrijvers van de serie. Bernadette Caulfield is uitvoerend producent. Rian Johnson, Ram Bergman en Nena Rodrigue zijn uitvoerend producenten voor T-Street.

Lin Qi, wijlen de voormalige voorzitter van Yoozoo Group, en Zhao Jilong, CEO van de houder van de rechten, The Three-Body Universe, zijn uitvoerend producenten, samen met Xiaosong Gao en Lauren Ma. Brad Pitt, Jeremy Kleiner en Dede Gardner van Plan B Entertainment zijn uitvoerend producenten. Rosamund Pike en Robie Uniacke zijn uitvoerend producenten voor Primitive Streak.

Derek Tsang en Andrew Stanton zullen regisseren en co-uitvoerend producenten. Andere regisseurs zijn Jeremy Podeswa en Minkie Spiro.