Ryan Murphy brengt dit najaar een nieuwe horrorserie naar FX, getiteld Grotesquerie.



Ryan Murphy, de bedenker van series als American Horror Story, 9-1-1 en Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story kondigde de nieuwe serie, Grotesquerie, aan op Instagram met een video vol tekst.



Er werden geen details over de serie onthuld, maar wel een beetje over wie er in Grotesquerie te zien zullen zijn. Niecy Nash-Betts (foto), die ook te zien was in Murphy's Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story, Courtney B. Vance en Lesley Manville gaan de hoofdrollen in de serie spelen.

Behalve in Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story speelde Nash-Betts tal van andere serierollen. Zij had een vaste rol in The Rookie: Feds en was te zien in FX's Mrs. America. In 2019 speelde zij in de gelimiteerde Netflix-serie When They See Us van Ava DuVernay.

Vance speelt de hoofdrol in de AMC-serie 61st Street, wat nu een The CW-serie is. Ook was hij te zien in Genius: Aretha van National Geographic, over het leven van soulzangeres Aretha Franklin, en als advocaat Johnnie Cochran in FX's The People v. O.J. Simpson: American Crime Story.

De Britse Manville speelde de rol van Prinses Margaret in de laatste twee seizoenen van Netflix-hit The Crown. Ook had zij een vaste rol in Prime Video's Citadel en de Starz-serie Dangerous Liaisons.

In de Grotesquerie-video is het personage van Nash-Betts te horen die zegt: "Ik weet niet wanneer het is begonnen, ik kan mijn vinger er niet opleggen, maar het is nu anders. Er is een verschuiving, alsof er iets opengaat in de wereld, een soort gat dat afdaalt in het niets."

De productie van de nieuwe FX-serie begint binnenkort voor een première in de herfst. Aanvullende details worden later bekendgemaakt.