Prime Video ontwikkelt The Davenports van Alloy Entertainment, een serie gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Krystal Marquis.



De serie speelt zich af in 1910 in Amerika en draait om de Davenports, een van de weinige zwarte families met een immense rijkdom en status dankzij het ondernemerschap van de voormalige tot slaaf gemaakte patriarch William Davenport. Omringd door bedienden, kristallen kroonluchters en eindeloze feestjes, vinden zijn dochters Olivia en Helen en hun vriendinnen hun weg en liefde, zelfs waar dat niet zou mogen.



Het project is een coproductie van Warner Bros. Television en Amazon MGM Studios. Er wordt gezocht naar een schrijver.

Leslie Morgenstein en Gina Girolamo produceren voor Alloy Entertainment. Warner Bros. Television en Amazon MGM Studios zijn de studio's.

The Davenports werd uitgebracht in 2023 en Marquis werkt momenteel aan boek twee in de serie.

Tot Alloy's televisieprojecten behoort You op Netflix, dat terugkeert voor het vijfde seizoen op de streamer, evenals Gossip Girl, The Vampire Diaries, Pretty Little Liars en The 100, onder andere. Aan de filmkant is het meest recente boek-naar-scherm-project van Alloy de Adam Sandler-film You Are SO Not Invited to My Bat Mitzvah, die op #1 stond op Netflix en onlangs Beste Familiefilm won bij de Family Film & TV Awards. Hun volgende project is de genrefilm Tarot, die op 10 mei in de bioscoop wordt uitgebracht door Sony Pictures.