CBS heeft NCIS: Sydney opgepikt voor een tweede seizoen. De procedurele serie zal ook voor een tweede jaar terugkeren op Paramount+ Australië.



NCIS: Sydney is de eerste internationale uitbreiding van de franchise. De serie debuteerde op 10 november 2023 op Paramount+ Australië en op 14 november 2023 op CBS in de VS en Global in Canada.

De première van de serie bereikte meer dan 10,2 miljoen kijkers op lineair in de VS, inclusief een toegiftaflevering.



NCIS: Sydney was de nummer 1 nieuwe serie van het najaar en staat momenteel op nummer 3 van nieuwe series voor het seizoen 2023-2024, achter Tracker en Elsbeth. In de VS trok de serie gemiddeld meer dan 8 miljoen multiplatformkijkers per aflevering, verdeeld over lineair, Paramount+ en CBS TVE in L+35-kijkdagen.

"De wereldwijde kracht van de NCIS-franchise is nog sterker geworden op uitzendingen en streaming met de toevoeging van NCIS: Sydney", zegt Amy Reisenbach, president van CBS Entertainment. "Onze Amerikaanse kijkers hebben deze innemende personages, unieke verhalen en het fantastische Australische landschap volledig omarmd. We vinden het geweldig om deze serie volgend seizoen terug te brengen naar CBS en nog meer tijd down under door te brengen."

"We zijn ontzettend blij met de reacties op het eerste seizoen van de serie, zowel in Australië als wereldwijd, en dat het team van NCIS: Sydney terugkeert voor een tweede seizoen," voegde Morgan O'Neill toe, uitvoerend producent en showrunner voor Endemol Shine Australia.

"We vinden het vooral spannend om ons publiek uit te nodigen dieper in het leven van ons kernteam te duiken en de lagen af te pellen om erachter te komen wat hen echt drijft. Dit zal nog belangrijker worden als we de banden van de nieuwe familie tot op het breekpunt getest zien worden in het aangezicht van een veel sterkere vijand die aan de horizon opdoemt."

In NCIS: Sydney spelen Olivia Swann, Todd Lasance, Sean Sagar, Tuuli Narkle, Mavournee Hazel en William McInnes de hoofdrollen.

De serie wordt voor CBS Studios en Paramount Australia geproduceerd door Endemol Shine Australia en buiten Australië gedistribueerd door Paramount Global Content Distribution. Morgan O'Neill, Sara Richardson en Michele Bennett zijn de uitvoerende producenten.