Net als in maart 2024 hebben we alle* nieuwe series die in april 2024 uitkomen voor je op een rijtje gezet.



* Together: Treble Winners


Te zien vanaf: Dinsdag 2 april bij Netflix.
Verhaal: Neem met Together: Treble Winners een kijkje in Manchester City's historische seizoen 2022/23, waarin het de Treble won, in deze meeslepende docuserie die je dichter bij deze generatie en sterren brengt dan ooit tevoren.
De cast: Pep Guardiola, Erling Haaland, Jack Grealish, Riyad Mahrez, Kevin De Bruyne
Genre: Documentaire
Land van herkomst: Groot-Brittannië


* A Brief History of the Future


Te zien vanaf: Woensdag 3 april bij PBS.
Verhaal: De serie daagt het dystopische raamwerk uit dat door de populaire cultuur wordt omarmd door een verfrissende kijk op de toekomst te bieden en mogelijke oplossingen voor onze existentiële bedreigingen te onderzoeken. Het programma nodigt kijkers uit zich een wereld voor te stellen die vol is van ontdekkingen, hoop en mogelijkheden – en die ieder van ons inspireert om onze kracht te begrijpen om de toekomst vorm te geven waar toekomstige generaties ons voor nodig hebben, zodat zij kunnen floreren.
De cast: Ari Wallach
Genre: Documentaire
Land van herkomst: Amerika


* Crime Scene Berlin: Nightlife Killer


Te zien vanaf: Woensdag 3 april bij Netflix.
Verhaal: In 2012 veroorzaakt een mysterieuze reeks moorden angst en angst in Berlijn. De slachtoffers, schijnbaar willekeurig gekozen, worden gedrogeerd met een onbekende stof - een spoor dat onderzoekers voor een dilemma plaatst. Terwijl het nieuws over de gruwelijke moorden in heel Duitsland de krantenkoppen haalt en er nieuwe zaken naar voren komen die mogelijk verband houden met eerdere moorden, neemt de druk op de onderzoekers toe om de zaak op te lossen.
De cast:
Genre: Documentaire
Land van herkomst: Duitsland
Helaas nog geen trailer beschikbaar.

* Files of the Unexplained


Te zien vanaf: Woensdag 3 april bij Netflix.
Verhaal: Griezelige ontmoetingen, bizarre verdwijningen, angstaanjagende gebeurtenissen en meer verbijsterende fenomenen worden onderzocht in deze huiveringwekkende onderzoeksdocuseserie.
De cast:
Genre: Documentaire
Land van herkomst: Amerika


* Crooks


Te zien vanaf: Donderdag 4 april bij Netflix.
Verhaal: Charly leidt een rustig leven met zijn gezin in Berlijn totdat zijn duistere verleden hem inhaalt. Het leven van zijn familie wordt bedreigd door "oude bekenden" die Charly dwingen een waardevolle munt te stelen. Joseph, chauffeur van een clan uit Wenen, zou de buit naar Oostenrijk brengen. Het goed doordachte plan mislukt echter en er volgt een vuurgevecht, waarbij iemand om het leven komt. Het lot van Charly en Joseph komt onvermijdelijk in botsing, die nu moeten vluchten en Charly's familie in veiligheid moeten brengen.
De cast: Nicolas Wanczycki, Frederick Lau, Christoph F. Krutzler, Svenja Jung, Karl Welunschek, Georg Friedrich
Genre: Misdaad
Land van herkomst: Duitsland


* Ripley


Te zien vanaf: Donderdag 4 april bij Netflix.
Verhaal: Tom Ripley, een sjacheraar, die begin jaren zestig in New York probeert te overleven, wordt door een rijke man ingehuurd om naar Italië te reizen om zijn zoon te overtuigen naar huis terug te keren. Tom's acceptatie van de baan is de eerste stap in een complex leven van bedrog, fraude en moord.
De cast: Andrew Scott, Johnny Flynn, Dakota Fanning, Eliot Sumner
Genre: Drama
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


* Sugar


Te zien vanaf: Donderdag 4 april bij Apple TV+.
Verhaal: Een raadselachtige privédetective worstelt met persoonlijke demonen als hij de verdwijning van de geliefde kleindochter van een Hollywoodproducent onderzoekt.
De cast: Nate Corddry, Colin Farrell, Kirby Howell-Baptiste, Amy Ryan, Alex Hernandez, Lindsay Pulsipher
Genre: Sciencefiction
Land van herkomst: Amerika


* Parasyte: The Grey


Te zien vanaf: Vrijdag 5 april bij Netflix.
Verhaal: Een groep mensen voert oorlog tegen het toenemende kwaad van ongeïdentificeerde parasitaire levensvormen die leven van menselijke gastheren en ernaar streven hun macht te vergroten
De cast: Jeon So-nee, Koo Kyo-hwan, Lee Jung-hyun, Kwon Hae-hyo, Kim In-kwon
Genre: Sciencefiction, Horror
Land van herkomst: Zuid-Korea


* The Fable


Te zien vanaf: Zondag 7 april bij Nippon TV.
Verhaal: Als je de beruchte 'geniale moordenaar'-huurmoordenaar The Fable bent, gaan veel dingen gemakkelijk. Een normaal mens zijn hoort daar echter niet bij. Als hij te horen krijgt dat hij een tijdje niemand kan vermoorden, is dat misschien wel de moeilijkste klus die hij ooit heeft gedaan.
De cast: Kazuyuki Okitsu, Miyuki Sawashiro, Kenjirou Tsuda, Kana Hanazawa, Tetsuo Komura, Akio Ôtsuka
Genre: Anime
Land van herkomst: Japan
Helaas nog geen trailer beschikbaar.

* Anthracite


Te zien vanaf: Woensdag 10 april bij Netflix.
Verhaal: Een oude zaak wordt opengerukt wanneer een verslaggever vermist raakt en sporen op het web zijn dochter naar een klein bergstadje voeren, dat wordt bedreigd door een sekte vol geheimhouding en doodsdreiging.
De cast: Hatik, Noémie Schmidt, Camille Lou, Nicolas Godart, Raphaël Ferret, Kad Merad
Genre: Miniserie
Land van herkomst: Frankrijk


* Fallout


Te zien vanaf: Woensdag 10 april bij Prime Video.
Verhaal: Gebaseerd op één van de grootste videogameseries aller tijden, is Fallout het verhaal van de rijken en de armen in een wereld waarin er bijna niets meer te hebben is. 200 jaar na de Apocalyps worden de vriendelijke bewoners van luxe schuilkelders gedwongen terug te keren naar het bestraalde en barre landschap dat hun voorouders achterlieten – en zijn geschokt als ze ontdekken dat een ongelooflijk complex, vrolijk vreemd en zeer gewelddadig universum op hen wacht.
De cast: Walton Goggins, Ella Purnell, Kyle MacLachlan, Xelia Mendes-Jones, Aaron Moten, Moises Arias
Genre: Sciencefiction
Land van herkomst: Amerika


* Franklin


Te zien vanaf: Donderdag 11 april bij Apple TV+.
Verhaal: Verken het spannende verhaal van een van de grootste gok uit de carrière van Benjamin Franklin. Op 70-jarige leeftijd, zonder enige diplomatieke opleiding, overtuigde Franklin Frankrijk – een absolute monarchie – om het Amerikaanse experiment in democratie te onderschrijven. De acht jaar durende Franse missie is Franklins belangrijkste dienst aan zijn land, zonder welke Amerika de revolutie niet zou hebben gewonnen.
De cast: Noah Jupe, Michael Douglas
Genre: Drama, Oorlog
Land van herkomst: Amerika


* The Sympathizer


Te zien vanaf: Zondag 14 april bij HBO.
Verhaal: Het verhaal van een half Vietnamese, half Franse undercover communistische agent die infiltreert in het Zuid-Vietnamese leger en later in de snelgroeiende Vietnamese vluchtelingengemeenschap in Zuid-Californië.
De cast: Robert Downey Jr., Hoa Xuande, Fred Nguyen, Toan Le, Vy Le, Alan Trong
Genre: Miniserie
Land van herkomst: Amerika


* Our Living World


Te zien vanaf: Woensdag 17 april bij Netflix.
Verhaal: Overal in het dunne groenblauwe fineer pulseert de aarde van leven. Voortbouwend op verbazingwekkende wetenschappelijke onthullingen en met verbluffende beelden van de ongelooflijke natuurlijke netwerken van de planeet, is Our Living World de definitieve viering van onze levende planeet, waarbij het verbazingwekkende web van verbindingen wordt onthuld dat ons allemaal verenigt en het meest magische fenomeen van ons universum in stand houdt: het leven.
De cast: Cate Blanchett
Genre: Documentaire
Land van herkomst: Groot-Brittannië


* The Spiderwick Chronicles


Te zien vanaf: Vrijdag 19 april bij The Roku Channel.
Verhaal: Volgt de Grace Family, terwijl ze naar hun voorouderlijk huis verhuizen en een duister mysterie ontrafelen over hun betoveroom die de parallelle, geheime elfenwereld ontdekte.
De cast: Noah Cottrell, Christian Slater, Lyon Daniels, Joy Bryant, Jack Dylan Grazer, Mychala Lee
Genre: Fantasy
Land van herkomst: Amerika


* Máxima


Te zien vanaf: Zaterdag 20 april bij Videoland.
Verhaal: De serie vertelt het verhaal van Máxima's reis van haar vroege leven in Argentinië en New York tot aan haar toekomst als koningin van Nederland. De serie start bij hun ontmoeting in Sevilla in 1999. Vanaf het moment dat Máxima Zorreguieta aan de zijde van de Nederlandse kroonprins verschijnt, staat ze in de schijnwerpers. Wanneer Willem-Alexander haar ten huwelijk vraagt haalt het verleden haar in als er een verhitte discussie losbarst over haar vaders politieke carrière in het Videla regime. Een discussie die in haar eigen kringen nooit gevoerd is. Wat maakt dat deze Argentijnse uiteindelijk floreert aan een oud Europees hof? En hoe kan Máxima trouw blijven aan zichzelf zonder haar familie op te geven, of gaan die twee dingen niet samen?
De cast: Delfina Chaves, Martijn Lakemeier, Elsie de Brauw, Sebastian Koch, Valeria Alonso, Daniel Freire
Genre: Drama
Land van herkomst: Nederland
Helaas nog geen trailer beschikbaar.

* Dead Boy Detectives


Te zien vanaf: Donderdag 25 april bij HBO Max.
Verhaal: Charles Rowland en Edwin Paine - die besloten het hiernamaals niet in te gaan zodat ze op aarde konden blijven om misdaden met het bovennatuurlijke te onderzoeken.
De cast: George Rexstrew, Jayden Revri, Kassius Nelson, Ruth Connell, Briana Cuoco, Lukas Gage
Genre: Fantasy
Land van herkomst: Amerika


* Knuckles


Te zien vanaf: Vrijdag 26 april bij Paramount+.
Verhaal: Knuckles begint aan een hilarische en actievolle reis van zelfontdekking terwijl hij ermee instemt Wade op te leiden als zijn beschermeling en hem de wegen van de Echidna-krijger te leren.
De cast: Idris Elba, Adam Pally, Christopher Lloyd
Genre: Animatie
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


* The Veil


Te zien vanaf: Dinsdag 30 april bij Hulu.
Verhaal: Twee vrouwen spelen een dodelijk spel van waarheid en leugens op weg van Istanbul naar Parijs en Londen. De ene vrouw heeft een geheim, de andere een missie om het te onthullen voordat duizenden levens verloren gaan.
De cast: Elisabeth Moss, Yumna Marwan, Dali Benssalah, Josh Charles
Genre: Miniserie
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


*Het kan zijn dat er tijdens het publiceren van deze lijst nog datums bekend worden gemaakt, helaas is dit niet te voorkomen. Maar geef het in de reacties door als je nog een serie bent tegengekomen of er een datum is gewijzigd.

** Na overleg hebben we besloten om programma’s, zoals reality-, competitie-, huis en tuin-, spel-, kook-, praat-, sport-, special interest-, kinder/family programma’s en kinderanimatie niet meer op te nemen in dit overzicht. Het overzicht met ook deze programma’s is hier te vinden.

Veel kijkplezier en tot volgende maand.