A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, HBO's spin-off van Game of Thrones, heeft zijn twee hoofdrollen gecast.



A Knight of the Seven Kingdoms speelt zich een eeuw voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af en volgt twee onwaarschijnlijke helden die door Westeros zwerven, een jonge, naïeve maar moedige ridder, Ser Duncan the Tall, en zijn kleine schildknaap Egg.

In een tijd waarin de Targaryen-lijn nog steeds de IJzeren Troon in handen heeft en de herinnering aan de laatste draak nog niet voorbij is, wachten deze onwaarschijnlijke en onvergelijkbare vrienden grote lotsbestemmingen, machtige vijanden en gevaarlijke heldendaden.



De serie heeft Peter Claffey (foto, links) en Dexter Sol Ansell (foto, rechts) gecast in de hoofdrollen van respectievelijk Dunk en Egg.

In april 2023 zei HBO dat het nog een Game of Thrones-prequel had besteld, getiteld A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight. De prequel is gebaseerd op de Dunk & Egg fantasyboeken geschreven door George R.R. Martin.

Chronologisch gezien speelt het zich ongeveer 72 jaar na House of the Dragon af en ongeveer 100 jaar voor Game of Thrones.

Claffey was eerder te zien in Bad Sisters van Apple TV+ en speelt in seizoen drie van Netflix-serie Vikings: Valhalla. Sol Ansell begon zijn carrière in de Britse soap Emmerdale en was te zien in Sky's The Midwich Cuckoos en de film The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes.

De serie is geschreven en geproduceerd door Martin en Ira Parker. Uitvoerend producenten zijn Ryan Condal, Vince Gerardis, Owen Harris en Sarah Bradshaw.

De serie gaat eind 2025 in première.