Emmy- en Tony-winnaar John Leguizamo speelt samen met Taron Egerton de hoofdrol in de aankomende dramaserie Firebug.



Daarnaast zal de Emmy-genomineerde en BAFTA-winnende regisseur Kari Skogland de regie op zich nemen en optreden als uitvoerend producent. Firebug is afkomstig van bedenker Dennis Lehane en Apple Studios.



Leguizamo (foto) speelt Esposito, een voormalig politieagent met veel slechte gewoontes en veel goede instincten.

Firebug is losjes geïnspireerd op ware gebeurtenissen. De serie volgt een verontruste detective en een raadselachtige brandstichtingsonderzoeker (Egerton) terwijl ze het spoor volgen van twee seriebrandstichters.

De eerder aangekondigde Jurnee Smollett speelt ook mee.

Naast de hoofdrol is Egerton uitvoerend producent, samen met Richard Plepler via Eden Productions, Dan Friedkin en Bradley Thomas via Imperative Entertainment en Kary Antholis.

Firebug is het nieuwste project van Apple Studios dat geproduceerd wordt door Imperative Entertainment, na de eerdere gelimiteerde serie Black Bird, Martin Scorsese's film Killers of the Flower Moon en het onlangs aangekondigde The Wager, een bewerking van David Grann's nieuwe boek dat ontwikkeld wordt door Sikelia Productions.

Leguizamo is misschien wel het meest bekend van de Ice Age-franchise, waarin hij Sid de luiaard van een stem voorziet. De acteur speelde onlangs in de Prime Video-serie The Power, samen met Toni Collette. Verder had Leguozamo vaste rollen in de gelimiteerde Netflix-serie When They See Us, de gelimiteerde Paramount Network-serie Waco en het Netflix-thrillerdrama Bloodline.

Skogland was onlangs uitvoerend producent en regisseur van alle zes afleveringen van Marvel's The Falcon and the Winter Soldier voor Disney+, met Anthony Mackie en Sebastian Stan in de hoofdrollen. Ze won verschillende prijzen voor haar werk als regisseur van de veelgeprezen Hulu-serie The Handmaid's Tale en de pilotafleveringen van AMC's NOS4A2 met Zachary Quinto in de hoofdrol en Starz's The Rook.