Benedict Cumberbatch speelt een wanhopige vader wiens wereld ontrafeld raakt in de eerste trailer voor de Netflix-thrillerserie Eric.



Cumberbatch is te zien in de rol van een poppenspeler uit New York en de bedenker van een populaire kindertelevisieshow wiens 9-jarige zoon Edgar op een ochtend verdwijnt op weg naar school.

Het project is van bedenker Abi Morgan en omvat zes afleveringen. In de serie spelen ook Gaby Hoffmann, McKinley Belcher III, Dan Fogler en Clarke Peters.



Volgens de beschrijving wordt het personage van Cumberbatch, Vincent, "steeds meer gestrest en wispelturiger. Vol zelfhaat en schuldgevoel over Edgars verdwijning klampt hij zich vast aan de tekeningen van Eric, de blauwe monsterpop van zijn zoon, in de overtuiging dat als hij Eric op televisie kan krijgen, Edgar naar huis zal komen. Terwijl Vincents destructieve gedrag zijn familie, zijn collega's en de rechercheurs die hem proberen te helpen van zich vervreemdt, is het Eric, een waanbeeld van noodzaak, die zijn enige bondgenoot wordt in de jacht om zijn zoon thuis te brengen."

De acteur uit Doctor Strange in the Multiverse of Madness vertelde eerder over de serie tijdens de Next on Netflix-showcase in Londen in maart, waarbij hij opmerkte dat de serie geworteld is in de echte wereld.

"Kijkend naar ouderschap, kijkend naar het huwelijk, kijkend naar geestelijke gezondheid, kijkend naar de aidspandemie, maar ook de voortdurende crises van homofobie, van racisme in instellingen," legde de acteur uit. "Er gebeurt veel en toch spreekt het onze wereld aan. Er worden geen dingen in gepropt waar we helaas maar al te bekend mee zijn."

De serie is geregisseerd door Lucy Forbes en uitvoerend geproduceerd door Morgan, Jane Featherstone, Lucy Dyke, Lucy Forbes en Cumberbatch.

Eric gaat op donderdag 30 mei in première op Netflix.

Hieronder kun je de trailer voor Eric bekijken.