Netflix verhoogt per direct de abonnementsprijzen in België en Nederland.



Hoeveel duurder de abonnementen worden, verschilt per abonnement. De verschillen lopen uiteen van 1 tot 3 euro per maand. De streamingdienst gooit de kosten voor het eerst sinds 2021 omhoog.

Op de website van de streamingdienst is te zien dat een basis-abonnement nu 9 euro per maand kost. Dat was eerst 8 euro. Een standaard-abonnement, voor twee schermen tegelijk, wordt 2 euro duurder: van 12 naar 14 euro.



Voor een premium-abonnement, waarmee je met vier schermen tegelijk kunt kijken, betaalde je eerst 16 euro. Nu wordt dat 19 euro. Klanten worden binnenkort van de prijsstijgingen op de hoogte gebracht door Netflix.

De Nederlandse prijs van Amazon Prime ging vorig jaar oktober al omhoog van 2,99 naar 4,99 euro per maand. Disney+ volgde met een prijsverhoging waardoor een abonnement tegenwoordig 10,99 euro in plaats van 9,99 euro per maand kost.

Met de prijsstijgingen hopen de streamingdiensten hun resultaten aan te sterken, want volgens de bedrijven achter de diensten gaat het vooral om de marges. Zo kondigde Netflix eerder dit jaar nog aan dat het in zijn kwartaalberichten gaat stoppen met het delen van de totale abonneeaantallen. Die cijfers vormden volgens het bedrijf namelijk "slechts een onderdeel" van de totale groei.

Bij HBO Max zit er ook een prijsverhoging aan te komen. De dienst kondigde eerder aan dat de prijs voor een standaard-abonnement vanaf juni wordt opgekrikt van 7,99 naar 9,99 euro. Ook komt daar een goedkoper abonnement met reclame en een duurder premium-abonnement bij.

In veel andere landen stegen de prijzen eind vorig jaar al.