Een bekend Lord of the Rings-personage dat het daglicht niet zag in de films van Peter Jackson maakt eindelijk zijn grote debuut.



In seizoen twee van Prime Video's The Lord of the Rings: The Rings of Power zal het personage Tom Bombadil te zien zijn. Bombadil zal gespeeld worden door de reeds aangekondigde Rory Kinnear. Hieronder en beneden dit nieuwsbericht kun je meer foto's van Kinnear's Bombadil bekijken.



Toen Kinnear eerder werd aangekondigd, werd nog niet onthuld welk personage hij precies in een terugkerende rol zou gaan spelen.

In het boek van J.R.R. Tolkien redt Bombadil Frodo en de andere hobbits van talloze gevaren. In seizoen twee ontmoet Bombadil de Vreemdeling (Daniel Weyman) en zijn Harfoot-vrienden Nori (Markella Kavenagh) en Poppy (Megan Richards) op hun reis naar het oosten van Midden-aarde.

Het nieuws over Bombadil werd onthuld door Vanity Fair in een gesprek met Rings of Power showrunners J.D. Payne en Patrick McKay.

Er wordt geïmpliceerd dat The Stranger (de Vreemdeling) een soort Gandalf is, terwijl de Harfoots de vroege nomadische voorvaderen en zussen van de hobbits zijn. Tolkien was beperkt in zijn beschrijving van Bombadil, van wie bekend is dat hij oud en machtig is, maar niet in staat om te helpen in de strijd tegen Sauron.

"In ons verhaal is hij naar het land van Rhûn gegaan, waarvan we leren dat het vroeger een soort van Eden was en groen en mooi, maar nu een soort van dode woestenij," vertelde Payne aan Vanity Fair. "Tom is daarheen gegaan om te kijken wat er is gebeurd terwijl hij zijn verschillende omzwervingen maakt."

Payne voegt eraan toe: "Als hij uiteindelijk het pad kruist met The Stranger, zou je kunnen zeggen dat hij wil voorkomen dat de vernietiging die daar heeft plaatsgevonden overslaat naar zijn geliefde land in het westen. Hij moedigt The Stranger aan op zijn reis, waarvan hij weet dat die uiteindelijk de grotere natuurlijke wereld zal beschermen waar hij om geeft. Dus ik zou zeggen dat onze Tom Bombadil iets meer interventionistisch is dan je in de boeken ziet, maar slechts met 5 of 10 procent."

"Hij is grillig en magisch, en bijna op het randje van dom. Maar hij heeft ook de wijsheid van de eeuwen en de muziek van de sferen en diepe emotionele bronnen van oude geschiedenis en mythe, en zijn concept en functie zijn verbonden met Noorse mythen en hebben diepe wortels in Europese sprookjes," voegde McKay er in een aparte verklaring aan toe. "Dus vreemd genoeg is hij een beetje het meest Lord of the Rings ding in The Lord of the Rings."

Payne voegt eraan toe: "Tom is een soort curiositeit binnen die structuur, want terwijl het donkerder is, zingt en zegt Tom Bombadil regels die kinderrijmpjes uit kindergedichten zouden kunnen zijn. Dus hij tart als het ware de tonale verschuiving van de rest van het seizoen en is een echt lichtpunt te midden van een zee van duisternis."

Kinnear vertelt dat hij Bombadil met een Cornish accent zal uitbeelden omdat hij een personage wilde dat "aanvoelde als het oudste deel van Groot-Brittannië".

Ciarán Hinds en Tanya Moodie maken ook deel uit van seizoen twee, naast Sam Hazeldine, die de rol van Orc-leider Adar op zich neemt en Joseph Mawle vervangt, die het personage in het eerste seizoen vertolkte; evenals Gabriel Akuwudike, Yasen 'Zates' Atour, Ben Daniels, nieuwkomer Amelia Kenworthy, Nia Towle, Nicholas Woodeson, Oliver Alvin-Wilson, Stuart Bowman, Gavi Singh Chera, William Chubb, Kevin Eldon, Will Keen, Selina Lo en Calam Lynch.

Zoals McKay onthulde in de seizoensfinale van Deadline's Inside the Ring-aftershow, zal de elf Círdan, die een van de drie ringen draagt die door Celebrimbor zijn gesmeed totdat hij hem aan Gandalf geeft, worden geïntroduceerd in seizoen twee, samen met andere ringdragers waaronder dwergen en nazgûl.

Daarnaast onthulde Chris Smith, Tolkien Publishing Director bij HarperCollins, in Vanity Fair dat het boek getiteld The Adventures of Tom Bombadil door HarperCollins opnieuw in paperback zal worden uitgebracht op 20 augustus 2024, net voor de terugkeer van de serie op Prime Video. Smith zei: "Het is mijn hoop dat, met de introductie van Rory Kinnear's vertolking van Tom Bombadil in The Rings of Power, het publiek geïnspireerd wordt om meer te leren over dit unieke personage dat geliefd is bij generaties lezers over de hele wereld, en zal genieten van het delen in zijn vele avonturen in J.R.R. Tolkien's Midden-aarde."

The Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen twee verschijnt op donderdag 29 augustus op Prime Video.

Hieronder kun je meer eerste foto's van The Lord of the Rings: The Rings of Powwr seizoen twee bekijken.