Star Trek: Prodigy heeft een startdatum voor het tweede seizoen gekregen.



De animatieserie, geproduceerd voor jongere kijkers, heeft de stemmen van Brett Gray, Ella Purnell, Jason Mantzoukas, Angus Imrie, Rylee Alazraqui, Dee Bradley Baker, Jimmi Simpson, John Noble en Kate Mulgrew.

Het verhaal volgt een groep jonge aliens nadat ze een verlaten schip, de USS Protostar, hebben opgeëist en door de ruimte reizen, op weg naar het Alfa Kwadrant. Ze worden geleid door een hologram van kapitein Kathryn Janeway (Mulgrew) uit Star Trek: Voyager.



Netflix heeft aangekondigd dat nieuwe afleveringen van de geanimeerde sciencefictionserie op maandag 1 juli zullen verschijnen. Volgens What's On Netflix bestaat het seizoen uit twintig afleveringen, maar het is niet bekend of Netflix het seizoen in twee delen zal splitsen.

De Star Trek: Prodigy-serie werd aanvankelijk uitgezonden op Paramount+, maar de streamingdienst cancelde de serie terwijl seizoen twee werd geproduceerd. In oktober 2023 pikte Netflix de rechten op om beide seizoenen uit te zenden.

In seizoen twee vervolgen de jonge aliens hun reis om zich bij Starfleet aan te sluiten. Onderweg worden ze opgeroepen om zich bij de echte admiraal Kathryn Janeway te voegen aan boord van de USS Voyager-A. Hun missie is om de originele bemanning van de Protostar te vinden.

Netflix en de schrijvers van de serie kondigden de lancering van het tweede seizoen aan via sociale media.