The Gilded Age wordt in seizoen drie uitgebreid met vier nieuwe personages.



Phylicia Rashad (foto onder, links) zal een terugkerende rol hebben in het HBO-drama als Mrs. Elizabeth Kirkland, een vrouw uit een vooraanstaande familie in Newport met banden die teruggaan tot de Amerikaanse Revolutie. Ze stelt hoge eisen en is niet bereid om concessies te doen aan de normen en verwachtingen van haar elite en exclusieve sociale groep - vooral als het om haar zoon gaat.



Jordan Donica (foto, tweede van links) zal een terugkerende rol hebben als Dr. William Kirkland, een aardige en knappe dokter uit de prominente Kirkland familie die niet zo bekrompen is als de oudere leden van zijn elitaire sociale kring. Hij werd geïnspireerd om anderen te helpen door dokter te worden nadat hij als jongen de apotheek van Arthur Scott (John Douglas Thompson) bezocht.

Brian Stokes Mitchell (foto, tweede van rechts) speelt een gastrol als Frederick Kirkland, de patriarch van de familie Kirkland en echtgenoot van Eilzabeth Kirkland. Hij is de voorganger van een prominente zwarte kerk en een leider in de gemeenschap van Newport.

Victoria Clark (foto, rechts) speelt een gastrol als Joan Carlton, een vriendelijke en gemoedelijke vrouw uit de rijke kringen van de New Yorkse society. Oprecht en ondersteunend voor haar zoon, is ze verrast om zichzelf te vinden in een gecompliceerde en beledigende situatie.

Hier is de officiële synopsis voor seizoen drie: De Amerikaanse Gilded Age was een periode van immense economische en sociale veranderingen, waarin van de ene dag op de andere enorme fortuinen werden gemaakt en verloren. Nu de oude garde officieel is afgezet, staat de New Yorkse samenleving op zijn kop en moet iedereen orde op zaken stellen. Maar zelfs degenen die aan het roer staan van dit nieuwe tijdperk kunnen erachter komen dat verandering een prijs heeft.

Julian Fellowes is de bedenker, schrijver en uitvoerend producent van The Gilded Age. Andere uitvoerend producenten zijn Sonja Warfield, Gareth Neame, David Crockett (die ook regisseert), Michael Engler (regisseur), Salli Richardson-Whitfield en Bob Greenblatt. Erica Dunbar is historisch adviseur en co-uitvoerend producent. Casting directors zijn Bernie Telsey en Adam Caldwell van het Telsey kantoor.

The Gilded Age is een coproductie van HBO en Universal Television, een divisie van Universal Studio Group.

Rashed speelde in tal van televisieseries als The Good Fight van Paramount+, 13 Reasons Why van Netflix, This Is Us van NBC, Empire van Fox en The Crossover van Disney+.

Donica is met name een theateracteur, maar speelde ook een vaste rol in Charmed (2018) van The CW en gastrollen in Blue Bloods van CBS en Curb Your Enthusiasm van HBO.

Mitchell had een terugkerende rol als Scott Knowles in Mr. Robot van USA Network en speelde rollen in onder andere East New York van CBS, Evil en The Good Fight van Paramount+, Billions van Showtime en The Blacklist van NBC.

Clark had een vaste rol in de gelimiteerde Epix-serie The Truth About the Harry Quebert Affair, met Patrick Dempsey in de hoofdrol. Andere rollen voor Clark waren in Pose van FX, Homeland van Showtime en Little America van Apple TV+.