Maak je klaar om terug te keren naar het begin van de jaren '60 in een nieuwe misdaad-documentaire die naar Paramount+ komt.



Mafia Spies laat kijkers een andere kant zien van het complot om de Cubaanse premier Fidel Castro te vermoorden tijdens de Koude Oorlog. De serie van zes afleveringen is gebaseerd op het boek van Thomas Maier.



Paramount+ onthulde meer over de serie in onderstaand persbericht:

"Paramount+ heeft vandaag aangekondigd dat de nieuwe zesdelige documentaire MAFIA SPIES, geregisseerd door Tom Donahue en geproduceerd door CreativeChaos in samenwerking met Danny Strong Productions en See It Now Studios, op dinsdag 16 juli in première gaat in de VS en Canada en op woensdag 17 juli in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Latijns-Amerika, Brazilië, Frankrijk, Italië, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Een poster en een trailer voor de serie werden ook onthuld. De serie wordt gedistribueerd door Paramount Global Content Distribution.

In MAFIA SPIES ontdekken kijkers echte spionnen, gangsters en minnaressen die een verborgen samenzwering ontrafelen tussen de CIA en de maffia van Chicago om Fidel Castro te vermoorden op een kritiek moment in de Koude Oorlog; President Kennedy maakte bekend dat er niet te leven viel met Castro met raketten op 90 mijl van Amerikaanse bodem.

Gebaseerd op het boek Mafia Spies: The Inside Story of the CIA, Gangsters, JFK, and Castro van Thomas Maier, praat deze actievolle en meeslepende serie met de hoofdrolspelers - die hun persoonlijke verslagen geven van wat er gebeurde in de Verenigde Staten en Cuba.

De serie is gebaseerd op recentelijk vrijgegeven materiaal en eersteklas filmische reconstructies en brengt een kat-en-muisspel uit de Koude Oorlog in kaart, van Vegas naar Miami naar Havana, waarbij de sterkste spelers van Washington het opnamen tegen de meest beruchte gangsters van de 20e eeuw. De serie verkent de geheime connecties tussen de CIA, de maffia en Sinatra's Rat Pack die vandaag de dag nog steeds doorklinken.

MAFIA SPIES gaat in op een van Amerika's meest opmerkelijke spionagecomplotten en bevat exclusieve interviews in de VS en Cuba met deskundige historici en bekende journalisten, zoals Gerald Posner, Tim Weiner, Geoff Schumacher, Stephen Kinzer, Peter Kornbluh, J. Michael Niotta, professor Boris Nerey Obregon en Felix Rodriguez. In de serie zijn ook Sam Giancana's dochter Antoinette, entertainer Betsy Duncan en acteur Robert Davi te zien.

MAFIA SPIES is geregisseerd door Tom Donahue, die de serie samen met Ron Marasco schreef. Donahue en Ilan Arboleda zijn de uitvoerende producenten en co-showrunners en Jessicya Materano is co-uitvoerend producent voor CreativeChaos vmg.

Danny Strong en Mandy Safavi zijn de uitvoerende producenten voor Danny Strong Productions. Matt Jackson en Joanne Lee zijn respectievelijk uitvoerend producent en co-uitvoerend producent voor Jackson Pictures. Allan Loeb is uitvoerend producent. Susan Zirinsky, Juan 'JC' Acosta, Mike Holz en Jordan Bogdonavage zijn de uitvoerende producenten voor Paramount+.

De poster en trailer voor Mafia Spies vind je hieronder.