Apple TV+ heeft zich gewend tot de producenten van Emmy-winnaar 9/11: One Day In America om het verhaal van de Vietnamoorlog te vertellen.



72 Films, het Britse productiebedrijf dat eigendom is van Fremantle, gaat archiefmateriaal vermengen met getuigenissen uit de eerste hand voor de zesdelige documentaire Vietnam: The War That Changed America.



De serie is gemaakt ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de val van Saigon en brengt soldaten en burgers van alle partijen samen die het conflict hebben meegemaakt.

Elke aflevering bevat reünies en de emotionele verhalen van mensen die werden geconfronteerd met pijnlijke situaties op leven of dood en onmogelijke morele beslissingen.

Vietnam: The War That Changed America is geregisseerd door Rob Coldstream, die vorig jaar samen met 72 Films John Lennon: Murder Without a Trial regisseerde voor Apple.

Caroline Marsden (9/11: One Day In America) produceert. Uitvoerende producenten zijn David Glover (9/11: One Day in America) en Mark Raphael (Crime and Punishment).

Nat Geo's 9/11: One Day in America vertelde het verhaal van de terreuraanslag in New York van de eerste inslag tot de laatste redding. Het won de News and Documentary Emmy Award voor Outstanding Historical Documentary.