Showrunner Clyde Phillips, Showtime Studios en Counterpart Studios brengen de langverwachte prequel van de Emmy-genomineerde serie Dexter naar SkyShowtime.



De cast bestaat onder andere uit Golden Globe-winnaar Christian Slater, Patrick Gibson, Molly Brown, James Martinez, Christina Milian, Alex Shimizu en Reno Wilson.

Daarnaast zijn ook Emmy- en Golden Globe-genomineerde Patrick Dempsey en Sarah Michelle Gellar toegevoegd aan de cast.



SkyShowtime heeft bevestigd dat de nieuwe originele dramaserie Dexter: Original Sin, de langverwachte prequel van de voor een Emmy-genomineerde serie Dexter, op het platform te zien zal zijn. De gloednieuwe tiendelige thrillerserie volgt Amerika's favoriete seriemoordenaar... in opleiding. De serie speelt zich af vijftien jaar voordat kijkers voor het eerst kennismaakten met Dexter in de gelijknamige populaire Showtime-serie Dexter.

De cast van de serie Dexter: Original Sin (voormalige titel Dexter: Origins) is ook bekend. Patrick Gibson speelt de hoofdrol als Dexter Morgan. Golden Globe-winnaar Christian Slater speelt Harry Morgan, Dexters adoptievader en rechercheur moordzaken, en Molly Brown speelt Dexters jongere zus, Debra Morgan.

Patrick Dempsey zal te zien zijn in een vaste rol als Aaron Spencer, hoofd moordzaken bij de Miami Metro Police Department, die al tientallen jaren een goede relatie heeft met Harry Morgan (Slater). Sarah Michelle Gellar voegt zich bij de cast en heeft een speciale gastrol als Tanya Martin, de CSI-chef bij de Miami Metro Police Department en Dexter Morgan's nieuwe baas. De voor een Emmy genomineerde Clyde Phillips keert terug als showrunner en uitvoerend producent.

Dexter: Original Sin speelt zich af in het Miami van 1991 en volgt Dexter (Gibson) die zich als student langzaamaan ontwikkelt tot een meedogenloze seriemoordenaar. Wanneer hij zijn bloeddorstige impulsen niet langer kan ontkennen, moet Dexter leren zijn innerlijke duisternis onder controle te krijgen.

Op advies van zijn adoptievader, Harry (Slater), stemt Dexter ermee in alleen mensen te doden die het verdienen om uit de samenleving te worden geëlimineerd, en dat zonder gepakt te worden. Dit blijkt een behoorlijke uitdaging te zijn voor de jonge Dexter wanneer hij aan een forensische stage begint bij het Miami Metro Police Department.

Slater won Golden Globe en Critics' Choice Awards en werd meermaals genomineerd voor zijn rol in Mr. Robot van USA Network. Verder was hij te zien in Dr. Death van Peacock, waarvoor hij een Critics' Choice-nominatie kreeg en Dirty John van Bravo/USA Network. Slater speelt momenteel in Jerry Seinfelds regiedebuut Unfrosted en The Spiderwick Chronicles van Roku.

Gibson was recent te zien in de televisieserie Shadow and Bone van Netflix. Verder speelde hij in The OA, eveneens van Netflix, Before We Die (UK) van Channel 4, en de films Good Girl Jane en Property of the State, waarvoor hij in 2017 de Irish Film and Television Award voor Rising Star won.

Brown was eerder te zien in Evil van CBS/Paramount+ , Billions van Showtime en The Marvelous Mrs. Maisel van Prime Video, en films als Senior Year en The Good House. Binnenkort speelt zij in de onafhankelijke film Mooch.

James Martinez, Christina Milian, Alex Shimizu en Reno Wilson maken ook deel uit van de vaste cast, als leden van het Miami Metro Police Department. Martinez speelt Angel Batista, een opkomende rechercheur moordzaken die altijd zijn hart volgt. Milian speelt Maria LaGuerta, de eerste vrouwelijke rechercheur moordzaken van Miami Metro. Shimizu speelt Vince Masuka, een forensisch analist die maar al te graag zijn expertise deelt en tegelijkertijd geniet van de kans om zijn nieuwe stagiair, Dexter Morgan, te commanderen. Tot slot speelt Wilson Bobby Watt, Harry's jarenlange partner en vertrouweling.

De originele serie Dexter, waarvan acht seizoenen werden uitgebracht, ging in 2006 in première. Golden Globe-winnaar Michael C. Hall speelde de hoofdrol als Dexter Morgan, een bloedspatpatroononderzoeker vol innerlijke strijd bij het Miami Metro Police Department die een dubbelleven leidt als seriemoordenaar.

De serie werd een van de meest bekroonde Amerikaanse televisieseries en ontving meerdere Emmy- en Golden Globe-nominaties voor beste televisiedrama en ook een prestigieuze Peabody Award in 2008. Ook werd de serie tweemaal benoemd als een van AFI’s top 10 televisieseries. In 2013 verdiende Dexter een plaats op de lijst met de 101 best geschreven televisieseries van de Writer's Guild of America. Alle seizoenen van Dexter zijn nu te streamen op SkyShowtime.

Dexter: Original Sin is geproduceerd door uitvoerend producent Clyde Phillips, Showtime Studios en Counterpart Studios. Andere uitvoerend producenten zijn Scott Reynolds, Michael C. Hall, Mary Leah Sutton, Tony Hernandez, Lilly Burns, en de serie wordt geproduceerd door Robert Lloyd Lewis. Michael Lehmann fungeert als regisserend uitvoerend producent.

Voor SkyShowtime Studios staat de serie onder creatief toezicht van Gary Levine en Urooj Sharif, en de productie wordt geleid door Tara Power. De serie wordt gedistribueerd door Paramount Global Content Distribution.