Een elfjarige geschiedenisfanaat genaamd Kevin vindt een tijdafsluiting in zijn kledingkast in Time Bandits, de allereerste televisiebewerking van de gelijknamige cultklassieker van Apple.



Onder leiding van Lisa Kudrow begint de groep bandieten aan epische avonturen terwijl kwade krachten hun veroveringen en het leven zoals ze dat kennen bedreigen. Terwijl de groep door tijd en ruimte reist, stuit de bende op fascinerende werelden uit het verre verleden terwijl ze op zoek zijn naar schatten, waarbij ze afhankelijk zijn van Kevin om licht te werpen op elke situatie.



De 'Tijdbandieten' zijn getuige van het ontstaan van Stonehenge, zien het Paard van Troje in actie, ontsnappen aan dinosaurussen in de prehistorie, richten verwoestingen aan in de middeleeuwen, beleven de ijstijd, oude beschavingen en de Harlem Renaissance, en nog veel meer onderweg.

Time Bandits, gemaakt door Jemaine Clement, Iain Morris en Taika Waititi, gaat wereldwijd in première met de eerste twee afleveringen op woensdag 24 juli, gevolgd door twee nieuwe afleveringen elke woensdag tot en met 21 augustus.

In de serie spelen ook Kal-El Tuck, Tadhg Murphy, Roger Jean Nsengiyumva, Rune Temte, Charlyne Yi, Rachel House, Kiera Thompson, James Dryden, Felicity Ward, Francesca Mills en Imaan Hadchiti.

Time Bandits bevat ook speciale gastoptredens van Waititi en Clement.

Time Bandits bestaat uit tien afleveringen en wordt geproduceerd door Paramount Television Studios, Anonymous Content's AC Studios en MRC.

Clement, Morris en Waititi produceren, schrijven en regisseren geselecteerde afleveringen, waarbij Clement en Morris als co-showrunners optreden. Garrett Basch en Tim Coddington produceren ook samen met Jane Stanton, die uitvoerend produceert voor Handmade Films.

Hieronder kun je de trailer voor Time Bandits bekijken.